Pergolan

Trädgårdens läge i söder gör att solen är högst påtaglig när den väl lyser. Då kan det vara skönt att ha en skuggig plats dit man kan gå för att finna svalka. Vår pergola fyller det ändamålet perfekt!

Pergolan har sin ingång åt söder och murade väggar åt väster och norr. En avenbokshäck bildar vägg åt öster. Häcken är alldeles nyplanterad så det dröjer nog några år innan vi får den där gröna väggen vi eftersträvar. Vi har planterat blåregn som på sikt ska bilda ett grönt tak och ge oss mjuk vandrande skugga . Klätterrosen ”Flammentanz” har också planterats tillsammans med en Klematis ”Summer Snow”. Dessa två är en riktigt fin kombination!

I nuläget är markbeläggningen grus men vi har tänkt att stenlägga när tid ges. Kanske blir det marktegel i fiskbensmönster, kanske mosaik av något slag, vi får se. Vi vill i vilket fall som helst ha en varm ton på golvet. Två sittplatser är uppmurade – en soffa och en fåtölj. Dessa brukar vi belamra med dynor, kuddar och filtar så att man får den där riktigt ombonade känslan. En eftermiddagslur här är inte fel!

I ett av hörnen har vi satt en bänkskiva med kinesiska urnor innehållande (för tillfället)Pieris, Hosta, Galium och Vinca.

Pergolan är även ett härligt rum att vara i på kvällen med tända lyktor och ett glas gott vin…/S

Annonser

2 thoughts on “Pergolan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s