Bröllopsblommor

Tidig fredagmorgon i spöregn gav jag mig ut i trädgården för att plocka ihop blommorna till lördagens bröllop. Vädret var väl inte direkt inspirerande, men när man ser att man kan fylla hela hinkar med blommor och ändå ha färgprakt kvar i trädgården känner man sig återigen omåttligt rik!

I persikobädden har jag sått den här tjusiga ringblomman, `Triangle Flashback´, som tillsammans med ringblomman `Zeolight´, skall bli blickfånget i brudbuketten.

`Zeolight´, med sina fina skiftningar i rosa, brunt och ljust orange med en rödbladig fläder i bakgrunden.

Det gäller att se till att ge blommorna så goda förutsättningar man kan för att de skall hålla så bra som möjligt i arrangemang och buketter. Därför bör de plockas tidig morgon eller sen kväll då de är som mest pigga och fulla med vatten. Plockar man dem mitt på dagen i sol och värme kan det lätt bli att de slokar direkt.

Fantastiska dahlior! De bildar färgstarka blickfång på stadiga stjälkar och ju mer du plockar dem, desto mer blommar de!

För att öka hållbarheten i vas ytterligare låter man blommorna stå ett tag i ett svalt och gärna mörkt utrymme innan de börjar arrangeras. Då får de möjlighet att suga upp vatten ordentligt innan man börjar hantera dem och tro mig, hållbarheten ökar verkligen avsevärt!

Solrosen `Floristan´, har en underbar sammetsröd färg och utvecklar flera blommor på varje stjälk. Även den blommar mer om den klipps då och då!

Blomstertemat på bröllopet har jag tänkt mig som en skördefest, med stora rustika arrangemang, fyllda av både vilt och odlat. Här har jag buntat skräppor, hasselnötter och olika sädesslag som har plockats i omgivningarna utanför trädgården.

Klart att packa in i bilen!

Som tur var höll sig vädret mulet under hela vägen, annars hade det blivit tuffare för blommorna i en varm, gassig bil..

plats! Lördagmorgon i Gräfsnäs slottsruin. Blommorna har stått hela natten i det svala, mörka rummet och återhämtat sig.

Det stora, lite dystra rummet kräver stora arrangemang!

En ymnighetskorg med dahlior, vit hortensia, skräppor och gräs, och ur den klättrar också humle, gurkrankor och klättervin.

I taklamporna hänger bla rönnbär, havre, röd solhatt, rölleka och bolltistel.

Ljusstaken har precis blivit färdig! Jag ville göra ett arrangemang som lyste lite, både med ljus och blommor, så det fick bli i färgskalan orange, vitt och gult med oranga pom-pom dahlior som huvudnummer. Här finns också bla ulleternell, rönnbär, ringblommor, renfana och gullris.

Solrosor, olika sädesslag, dahlior, hortensia, skräppor och ormbunkar m.m, m.m ingår i detta arrangemang.

Och så BUKETTEN! Den är gjord av ringblommor, ulleternell, vit hortensia, klematisfröställningar och havtornsgrenar. Runt stjälkarna har jag lindat silvriga, mjuka lammöron (växten alltså, Stachys lanata, inte det ulliga djurets..) med hjälp av mässingstråd.

Prototypen..

Det blev ett FANTASTISKT bröllop som kommer att gå till historien som ett av det roligaste och trevligaste vi varit på, fyllt av sång och skratt och tokigheter. Kristin och Jake och deras tvillingar var så fina och jag hoppas att de får med sig många härliga minnen hem till Australien! Fantastiskt att ha fått vara med! /R

Annonser

4 thoughts on “Bröllopsblommor

  1. Det var så vackert där inne i den gamla kalla ruinen med så mycket blommor överallt. I min vildaste fantasi hade jag aldrig kunnat tänka mig hur vackert det blev! Tusen tusen tusen tack igen! Buketten hänger och torkar i stug taket och väntar på att vi kommer tillbaka snart igen. Vi skall få en massa bilder snart från fotografen som visar dukningen också. Underbara ni!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s