Dränera köksträdgården

Detta är ett projekt som vi skjutit framför oss en tid eftersom det känts så tråkigt, men nu äntligen kom vi till skott! Det är som vanligt så att för att kunna slutföra ett arbete så måste en kedjereaktion sättas i gång. Jag kan inte putsa färdigt förrän murningen är klar, mura går inte att göra förrän gruset är på plats och gruset går inte att lägga på förrän dräneringen är gjord; alltså fanns ingen ursäkt längre! Dräneringen måste göras!

Anledningen är att det har blivit stående vatten i nordöstra hörnet av köksträdgården varje vår och varje gång det kommit en riktigt kraftig regnskur. När vi började gräva upptäckte vi att jorden här består av extremt fina lerpartiklar som bildar ett kompakt lager, nästan som betong, och det tar ganska lång tid för vatten att rinna vidare.

Det var bara att hugga in i ”betongjorden” och försöka åstadkomma ett dike, från högsta punkten i köksträdgården till lägsta som kommer att hamna under det blivande växthuset. Den fruktansvärt kompakta jorden med sin rödaktiga färg och den tryckande värmen fick det att kännas som om vi grävde vattenrännor ute i Kalahariöknen, det enda som saknades var BBC-speakerrösten..

När diket väl var färdiggrävt med lutning och allt, lade vi markduk i botten och på sidorna och i detta ett dräneringsrör. Markduken tänkte vi skulle förhindra att alltför mycket småbös och skräp sätter igen de små hålen på dräneringsröret.

Och så makadam ovanpå! Klart, äntligen! Det tristaste med den här typen av jobb är att det inte syns att man har gjort något när man är klar..

Trötta men glada grillar vi lax i den ljumma kvällen och sitter länge och bara pratar, dricker vin och lyssnar på Chet Baker. Nu är kedjereaktionen igång../R

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s