På gång i trädgården nu

Just nu är det fokus på köksträdgården. Detta är nämligen den sista delen i vår terrassträdgård som väntar på att bli färdigmurad och eftersom sommaren bara rusar förbi gäller det att ligga i nu. När temperaturen går under +5 grader är det inget vidare bra att mura eller putsa..

här såg det ut innan helgen då dränerningen var färdiglagd. Eftersom marknivån som sagt är något högre åt öster (till vänster i bilden) så bestämde vi oss för att göra en upphöjd bädd utmed muren för att ge muren tillräckligt stöd och givetvis för att det också skulle kunna bli väldigt fint!

Här börjar den upphöjda bädden ta form! Eftersom marken lutar så mycket gör vi bädden i tre olika höjdnivåer, precis som muren bakom.

Vid varje ny nivåhöjning murar jag en ”klack” in mot muren som extra stöd och jag tänker att det kunde bli jättefint med en rejäl terracottakruka på varje avsats, kanske med ett litet citrusträd i..?

Nu har två ”klackar” kommit på plats! Det blir nog jättefint det här, roligt med en riktigt hög rabatt, då får man verkligen möjlighet att se växterna på nära håll. Jag tänker mig att man i bäddarna kanske skulle ha päronträd som kan spaljéras upp mot muren bakom och sedan kanske växla lite olika saker under dem. Kronärtsskockor, kardoner, ringblommor, gurka tex.

Längst upp i nordöstra hörnet mot frukt- och bärterrassen till tänkte vi sätta ett litet träd, närmare bestämt en mispel, Mespilus germanica, som kunde få trolla bort den spetsiga vinkeln något.. /R

Annonser

One thought on “På gång i trädgården nu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s