Bygga växthusgrund

Trots en regnig morgon och mörka moln travade vi beslutsamt ut i köksträdgården och tog tag i lördagens projekt: Mura färdigt växthusgrunden!

När vi mätt upp ordentligt (igen..) så att vinklarna stämmer på ett ungefär, var det bara att börja köra grus! Eftersom nässlor och kvickrot hänger över från vallen till vänster så täckte vi in denna med markväv. Med gruset på plats så skall detta trampas och grunden läggs först utan bruk för att underlätta inför murningen.

Här går det runt, runt! 10st 25kg säckar mur- och putsbruk gjorde vi slut på i helgen!

Grunden är alltid den knepigaste att mura, särskilt i vår köksträdgård där allting lutar! På östgrunden här fick vi gräva ner grunden en sten för att parera höjdskillnaden. Vattenpass, liten slägga och en kloss att banka på ingår i mitt murarkit..

Staffan lägger på bruk på grundlagret.

Långsamt tar vårt växthus form! Växthuset kommer att avsluta vår terrassträdgård och bli den sista utposten innan man kommer ner till gärdet utanför. Tanken är att det kommer att bli lite som en fyr längst ut på vår udde, under våren skall man kunna driva upp plantor här, men under sommar och höst skall man också kunna använda det som lusthus. I dessa regniga tider kan man inte annat än längta! Tänk att kunna sitta i trädgården trots att regnet öser ner!

där ja! Efter detta träningspass var vi ganska möra, men nu är grunden i princip färdig! Vi måste bara hitta en lämplig dörr så att vi vet hur bred ingång vi behöver ha. Gamla fönster har vi redan lyckats skaffa.. Spännande! /R

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s