Trädgårdsutflykt till Bäckdalen

Efter en intensiv murarlördag kändes det helt rätt att på söndagen bege sig på utflykt. Kanske kunde vi hitta inspiration och idéer samtidigt som vi vilade upp våra trötta ryggar? Vi bestämde oss för att åka till Hallandsåsen och Bäckdalens handelsträdgård.

En välkomnande entré möter oss. Precis innanför entrén hittar vi en liten gårdsbutik med många olika sorters kryddor, chili, tomater och annat smått och gott. Allt kommer från egna ekologiska odlingar.

I ett av växthusen odlas bl a gurka och squash.

Sommarblommor, kryddor, krukor, zinkbaljor och mycket annat i en skön blandning.

Ingång till den lite mer perenna avdelningen. Man skymtar en av de många fina griffeltavlorna som finns uppsatta överallt med information om produkter och priser.

Perennavdelningen. Under taket hänger gröna och blå vindruvor och ett av de kraftigaste exemplaren av pipranka jag sett. En härlig djungel!

I örtagården är det ljust och luftigt. Längs gångarna löper staket och valv med humle, krasse och blomman för dagen.

Humlekottar. Jag är rätt sugen på att lära mig brygga eget öl – tänk om man kunde använda egenodlad humle till sin ”hemma-ale”? Det vore nåt! Kanske funkar det inte alls, men man måste ju få drömma. Utan drömmar och idéer kommer man ju ingenstans..

Mitt i örtagården står denna vackra amfora. En sån skulle man bra gärna vilja ha. Tänk vad mycket det gör med ett tydligt blickfång mitt i en plantering. Här passar terracotta in perfekt bland kryddor, örter och grus.

Rebecca gillar amforaidén.

Ingen kan klara sig utan fika. På Bäckdalen vet man detta och har ordnat ett mysigt kafé där man kan sitta under olivträd och bland palmer och fikon.

Ett tag när solen värmde som mest trodde jag att vi hamnat nånstans vid medelhavet..

Vilken lunchtallrik! Tomat, mozarella och pesto på en brödskiva och så en sallad bestående av allt annat än ”vanliga” salladsblad. Krasse, vattenkrasse, krysantemum, blad och blommor om vartannat. Härligt kryddig smak.

Spickeskinkan var inte fel heller..och så bakverken…och kaffet…

…i valfri kopp.

Mätta och belåtna lämnar vi Bäckdalen för att ta oss vidare på vår utflykt. Det här är en riktigt härlig handelsträdgård som mer än en gång givit oss idéer och inspiration. Vi kommer att åka hit igen och vi rekommenderar alla trädgårds- och fikaintresserade att besöka denna lilla pärla!/S

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s