Tidigt i september

En senblommande ros i vår äppelträdgård. Sorten heter `Nevada´.

Hösten har börjat tassa in i trädgården och lämnat små spår efter sig, ett mörkrött blad här, ett lysande nypon där och doften av jord och mylla hänger i luften. Men ännu har den inte riktigt kommit igång på allvar och man kan fortfarande få strålande sensommardagar då man kan äta frukost i kortärmat på rosenterrassen.

Trädgården är ännu full av blommor och grönt, men blickar man ut över landskapet ser man att träden börjar skifta i gult och brunt och här och var lyser en flammande höströd lönn upp.

Det vitblommande löjtnantshjärtat till vänster och silveraxet `Brunett´ till höger.

I rabatterna börjar det att bli lite oreda, perennerna har vuxit ur sina stöd och hänger hit och dit och en del perenner har helt bytt färg till illgult!

Nu gäller det att kämpa på med murandet och putsandet som sagt, för snart blir det för kallt för det! Dessutom måste man försöka pricka in en regnfri dag..

I helgen lyckades vi faktiskt att mura färdigt i köksträdgården, så nu är det bara att kämpa på med rödgrundandet och putsandet..

Trappan från frukt- och bärterrassen ner till köksträdgården håller på att putsas.

Trappan är färdigputsad!!

Nu är det verkligen gräsens högtid och soliga (sällsynta..) dagar får de våra rabatter att skimra av ljus och fyllas av rörelse. Ibland kan ju i och för sig rörelsen vara vår lilla rödhaks-tonåring som nyfiket smyger på mig i rabatten för att se om jag grävt upp något smarrigt.. /R

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s