Mild Oktober

Vilka dagar det har varit! Milda och dramatiskt vackra i all sin sprakande höstprakt och insvepta i tunga dimmor. Precis så som man föreställer sig att hösten skall vara!

Vi har kämpat på med köksträdgården, vem vet hur länge detta fantastiska väder kommer att vara? Växthusgrunden och västmuren rödgrundades.

När rödgrundningen är klar så putsar vi så det ryker om det! Som på en tyst överenskommelse har vi bestämt oss för att vi skall bli klara!

Klart!! Vi gjorde det! Växthusgrunden och murarna är färdigputsade!!

Det här skall firas! Kvällen är underbart mild och vi bestämmer oss för att sitta ute och äta, kanske för sista gången i år. Jag gör ett höstarrangemang i kvällssolen medan Staffan förbereder maten.

Grundstommen blir det vackert höstfärgade klättervinet och i det sätter jag dahlior och sommarens sista rosor.

Solhattarna som nu har börjat vissna i rabatterna kan bli väldigt tjusiga i arrangemang om man tar bort de vissna kronbladen..

Man får då en vacker kotte med nästan självlysande ton!

Precis som hösten ute i trädgården låter jag arrangemanget svämma över sina gränser och ut på bordet. Det innehåller vackert färgade höstlöv av olika slag, rosen `Gloire de Dijon´ och `New Dawn´, dahlior, phlox, lampborstgräs, solhattskottar, nypon, hästkastanjer, äpplen och japanskt gräs.

Ser ni älgen som plötsligt travade förbi medan jag dukade?

Allt eftersom skymningen faller, rullar dimman in över dalen och snart syns bara skogstopparna långt borta i diset liksom svävande av sig själva. Men vi sveper filtarna om oss och njuter av den trollska stämningen.

Det blir grillad blandad fisk och tomat och mozzarella-sallad. Vi drömmer oss bort till italien medan dimman tätnar allt mer och till espresson och grappan på maten känns det nästan som om vi förflyttats till de toscanska kullarna, vem vet vad som finns bakom dimman? /R

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s