Köksträdgårdspyssel och färgglada blommor

Några rosor trotsar ännu frosten i vår trädgård och av någon anledning är det som om dessa rosor blir lite vackrare, lite mer tilldragande än vad de varit tidigare på säsongen. De tycks ha en helt annan färg och doft än förut och när de glatt strålar emot mig mitt i allt höstförfall kan man inte låta bli att känna sig glad!

I köksträdgården har det donats och pysslats en hel del i helgen. Nu då det blivit så fint utmed östmuren med upphöjda rabatter och krukplatåer så kändes det som om västsidan skulle behöva någon liten extra detalj också.

Vi har sedan flera år tillbaka en väldigt vacker terracottakruka som vi inte riktigt kunnat hitta någon plats för. Varför inte ge den en hedersplats i köksträdgården? En piedestal får tillverkas och grävas ner..

En grop grävdes och fylldes med grus.

Av ett par lecablock sågade vi ut några trekantiga bitar som på plats i gropen sattes ihop med betong.

Ta-da! Klar! Vi kommer förmodligen inte hinna putsa den förrän till våren, men krukan är ju ändå på vinterförvaring fram till dess..

När fokus ändå var på köksträdgården passade jag på att fixa till lite i köksbäddarna. Vi har ju inte hunnit odla så mycket i år då varken bäddarna eller jorden var klara i våras så nu rycker det verkligen i odlingstarmen inför nästa säsong!

för att förbereda lite inför vårsäsongen rensade jag bort det fröogräs som hade blivit och grepade ner de grönsaker eller grönsaksrester som ännu stod kvar i bäddarna. På detta sätt skapar man nästan som en liten kompost i varje bädd där maskar och mikroliv kan leva loppan under hösten och samtidigt lufta jorden och göra näringsämnen tillgängliga för nästa års grönsaker. Tanken är att jorden i bäddarna skall bli mer mullhaltig och inte så kompakt.

Det var också lite roligt att se att rotogräset lyste med sin frånvaro, både i de bäddar som vi rensat för hand och i dem som vi haft intäckta med markväv sedan i våras! Tänk att inte behöva börja säsongen med att rensa bort hink på hink med kvickrot!

De dahlior som fortfarande blommade när knölarna togs in, klippte jag av och de gav ett färgsprakande överdåd åt vårt lilla hus! Härligt att få vältra sig i färg ordentligt innan den mörka vintern kommer..

Återigen gjorde jag en stomme av dill och persilja och sedan fyllde jag på med dahlior, ringblommor, de sista solrosorna och kärleksört.

Det är en sådan lyx att kunna fylla sitt hem (och andras..) med blommor! /R

Annonser

One thought on “Köksträdgårdspyssel och färgglada blommor

  1. Ni får det att se så lätt ut. Lite lecablock, såg,såg och puts,puts så har man en pidestal… Fiffigt!

    Visst är det härligt att vältra sig i färgglada blommor så här års. Jättefina blomlimpor!

    Kram Anna Vattenkanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s