Växthusdörrar och staketbygge

Höstdagarna fortsätter att vara milda och på kryddterrassen har de ringblommor som blivit kvar satt igång med ännu en blomning! Heltokigt, men det går inte att dölja att både jag och blommorna stormtrivs.. nu kan man fortsätta trädgårdspysslandet lite till..

Idag har vi gjort ett riktigt fynd! Äntligen har vi hittat ett par växthusdörrar! De är från en gammal veranda och med lite skrapning, färg och kitt kommer de nog att bli fantastiska! Fönster hade vi sedan tidigare..

Kan ni se det framför er?!

I helgen har vi också börjat med staketet ut med åkern nedanför körsbärsträdgården. Detta är något som vi har tänkt på ganska länge eftersom älgar och rådjur verkar föredra våra körsbär, blomsterkorneller och magnolior framför skogsträden. Eftersom hela vår tomt lutar kan man som tur är göra ett väldigt högt staket utan att det känns instängt (tycker vi..), var man än står hamnar man ju lite högre än staketet.

För att fästa staketet har vi grävt ner färdiga plintar. Det är en ganska lång sträcka så det är viktigt att det inte blir för krångligt att göra..

Med hjälp av vattenpass, bultar och muttrar fäster vi stolpen i plinten.

Mellan stolparna sätter vi armeringsmattor. De är verkligen ett fantastiskt alternativ till staket, de är näst intill underhållsfria och enkla att sätta upp. Dessutom smälter de lätt in i grönskan med sin rostiga ton.

Armeringsmattan fästs vid stolparna med ett sådant här stålband som vi skruvar fast.

En bit avklarad, nästan hälften! Det blir i alla fall inte riktigt lika enkelt att ta sig in..

När månen klättrat en bra bit över skogskammen och mörkret tränger sig på inser vi att vi faktiskt måste gå in och laga lite middag. Men det är svårt att slita sig från trädgården, särskilt när man kommit igång med ett sådant här projekt som man tänkt på så länge! Fast efter maten kan man ju alltid börja skissa på växthuset.. /R

Annonser

One thought on “Växthusdörrar och staketbygge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s