Murningspyssel

Som sagt var; jag och några få blommor kämpar vidare i grådasket. Den här lilla gurkörten blommar outröttligt och mot den grå novemberhimlen blir den duniga blå blomman nästan självlysande! Eftersom temperaturen håller sig över 5 gradersstrecket kan jag inte låta bli att rödgrunda och putsa några ”detaljer” som inte hunnits med tidigare..

För några helger sedan murade vi upp det här stödet på rosenterrassen intill den stora trappan. Tanken är att det skall ge extra stadga åt muren samt att göra rosenrabatten nedanför lite extra skyddad.

När bruket härdat sågades stödet till på detta sätt..

Och så blev det rödgrundat för att putsen skall fästa bättre.

Jag passade också på att rödgrunda lite i köksträdgården. Krukpiedestalen kommer ni kanske ihåg och bakom den mot muren står den lilla vattenposten där vattenkran och slang skall finnas. På bilden ses också ett gäng stenar som kommit upp när vi grävt i köksträdgården, skall bli intressant att se hur vi skall lyckas få bort dem härifrån..

Idag kom putsen på!

Till våren skall stödet målas vitt, precis som muren och kanske kan man ha en liten kruka på platån längst ner?..

Redo för nästa säsong! Nu är det faktiskt färdigputsat i köksträdgården och om vi bara lyckas baxa bort dessa stenar kan vi fylla upp ordentligt med grus i gångarna. Spännande!! /R

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s