Med Julen för dörren..

Återigen står julen för dörren utan att man riktigt har hunnit förstå hur det gick till. Det känns verkligen inte som det var särskilt länge sedan vi satt ute på buxbomsterrassen och åt frukost!

I år har vi ju dessutom kunnat jobba på ostört i trädgården ända tills nu då ett lätt (och töande..) snötäcke pudrat dalen och trädgården, alldeles lagom till Julafton! Mera i min smak än förra årets metertjocka drivor..

Fågelmatningen i trädgården är nu i full gång och i år finns den på flera ställen. Här på buxbomsterrassen finns ett litet ”hus” fullproppat med talgbollar.

Nere på rosenterrassen vimlar det av spår i snön. Katt-tassar som givetvis finns överallt, uppe på murkrön, nere under bänkar och runt, runt på en planka som lagts ut som spång för skottkärran, så ruskigt nyfikna djur, allt nytt måste undersökas!

Men här finns också prydliga kråkfötter som plötsligt flörsvinner i tomma intet och mellan dem små, små tass-spår som ränner hit och dit. Tittar man riktigt nära så ser man också att en liten svans släpat efter de små tassarna..

Trots att det gått så fort känns det ändå som om det mesta är i sin ordning, huset är färdigpyntat och även trädgården är lite julfin med lyktor här och var på bäddar av granris, mossa, kottar och nypon. Här på köksön i vårt trädgårdskök passar det utmärkt med lite glögg eller en juldrink innan man ger sig in i stugvärmen igen..

Så God Jul till Er allihop, önskar Rebecca och Staffan!

Annonser

3 thoughts on “Med Julen för dörren..

  1. Fina snöbilder! Längtar efter mer snö i skåne……ps. intressanta och bra trädgårdsförslag! Vi borde göra en Mariebjergs resa snart!!!
    Kramar till och för inspirerande trädgårdsbilder…..nu sover Thilda ….en stund till………..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s