Vår i trädgården!

Nu händer det saker i rabatterna vill jag lova! Värmen gör att man nästan inte känner igen sig från dag till dag i trädgården. Nya blommor slår ut varje morgon och grönskan är så intensiv att man blir yr! Äntligen! Följ med på en liten vårtur i trädgården..

På Buxbomsterrassen har lökar och perenner vaknat i rabatterna och de stackars löjtnantshjärtanen verkar ha återhämtat sig efter frostskadorna (de rosaaktiga skotten).

Under vårt stora bigarråträd samsas vitsippor, scilla och vårstjärnor med varandra. Visst är kontrasten poetisk med den gamla, skrovliga trädstammen mot de lätta, skira blommorna!

I Körsbärsträdgården har ännu fler påskliljor börjat blomma och den gula glada färgen fyller mig med vårlycka!

Kungsängsliljorna, Fritillaria meleagris, svänger sina klockor i vinden och jag vet inte vilka jag tycker är finast, de vita eller de lila..

Körsbärsblom! De har inte riktigt slagit ut än, men snart så! Just detta fantastiska exemplar är sorten `Accolade´.

I Äppelträdgården är snöklockornas tid förbi men har ersatts av det intensivt gröna! Tusen miljoner blad från den lilla vildtulpanen, Tulipa sylvestris, och skogslöken, Allium scorodoprasum, fyller marken och för att fullända paradisängen blommar här nu svalört, vårlök, vitsippa, en och annan påsklilja och liten röd kaufmanntulpan.

På rosenterrassen där värmen håller sig kvar länge på dagarna, har perennerna kommit igång ordentligt och många av tulpanerna är redo att slå ut!

Tulpanen `Negrita´ med kraftigt röda pionskott bakom.

En annan tjusig tulpansort `Design Impression´, med en rosa rand på bladen.

Liten vårplantering!

Nu kommer persikoblomningen på Kryddterrassen! Och nu gäller det att hålla sig framme med penseln och pollinera om man vill ha några persikor!

Mitt i melllan våra spaljerade aprikos- och persikoträd står en liten grupp med papegojtulpaner. De ser nästan ut som små drakar i det här knoppstadiet..

Kryddorna är i full gång! Härligt att kunna ha hemodlade, färska örter i matlagningen igen..

Nu, trädgårdsälskare, börjar säsongen på allvar! /R

Annonser

One thought on “Vår i trädgården!

  1. Härligt att se det sjudande växtlivet i er trädgård. Fast även på en asfaltsgård har löjtnantshjärtat skjutit rosa små skott. Och körbärsträden i Kungsan är i full blom så det växer också i stenstaden.
    L D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s