Vårarrangemang

Kvällarna är fortfarande lite kyliga och för att ändå kunna njuta av trädgården inne vid middagsbordet gör jag ett festligt vårarrangemang! Inspirationen kommer från Körsbärs- och Äppelträdgården och deras lysande paradisängar!

Eftersom arrangemanget kommer att bestå av många blommor med korta stjälkar använder jag mig av oasis för att få blommorna att stå stadigare. Oasisen har legat i vatten i några timmar och innan den placeras i fatet har jag skurit till den lite för att lättare kunna ge arrangemanget en mer avrundad form.

Blommorna plockade jag på morgonen och de har fått stå mörkt och svalt i vatten i några timmar innan det är dags för själva arrangerandet. Med så här små och relativt likstora blommor är det inte så lätt att få fram blickfång och det kan bli lite rörigt. Därför försöker jag sätta de olika blommorna i små grupper som istället kan fungera som blickfång och mellan dessa letar sig några ”vävarväxter” in som liksom binder ihop det hela. Tanken är att det skall ge en naturlig känsla samtidigt som de små grupperna fungerar som blickfång att vila ögat på.

Många av dessa tidiga små blommor har alldeles för veka stjälkar för att sticka i oasis. Därför kan det vara bra att göra ett litet hål med en pinne först som man sedan kan sätta stjälken i.

Tänk på att rikta pinnen åt det håll du vill att blomman skall luta när du gör hålet..

Så här blev det! Växter som använts är: Svalört, vitsippor, pärlhyacint, narcisser, vildtulpan, vintergröna, pionskott, vildsmultronblad, aklejablad och några vildhallonskott.

Arrangemanget gav verkligen lite trädgårdsglans åt vårt lilla valborgskalas, och det gjorde inte så mycket att det var lite för kallt för att äta utomhus.. /R

Annonser

2 thoughts on “Vårarrangemang

  1. Verkligen en vårfräsch uppsats. Så vackert med de grupperade växterna och jag tycker så mycket om att du blandat drottningar (pionskott) med pöbel (”ogräset” svalört).

    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s