Trädgårdsköket i fokus

När man inser att man kan odla sin egen mat och dessutom upptäcker att den blir oändligt mycket mer smakrik än den man köper, finns det egentligen ingen väg tillbaka. Det är nästan som att komma från en svartvit värld in till en i färg! Att dessutom kunna tillaga sin mat ute i trädgården och sedan även äta den där är för mig den ultimata matupplevelsen. Det kan ingen stjärnkrog i världen tävla med!

För två år sedan började vi få igång vårt trädgårdskök, vi drog ut vatten och el och ordnade med grill och avställningsytor. I år är det dags att göra det där lilla extra! Framförallt behövs det skåp under bänkarna där en del husgeråd, grillkol, elplattor och annat kan stå, men här behövs också krokar och kanske en och annan hylla att ställa saker på. Dessutom har vi hittat några underbara gamla klinkerplattor som vi tänkt kakla med för att ge köket en mer ombonad känsla.

Dessa gamla klinkerplattor hittade vi på en byggåtervinning i närheten. Det kommer att bli fantastiskt fint mot den vita väggen!

Här ligger plattorna nytvättade på tork!

Bänkskivorna måste också fräschas upp. Vi slipar dem lite med sandpapper och målar dem sedan med en lasyrfärg för att ge dem en mörkare ton.

Här kommer en ”före” bild, innan vi börjat kakla och fixa med bänkskivan..

Först blandar man ett kakelfix (givetvis för utebruk) med vatten och detta smetas sedan på väggen. Man kan inte stå och peta hur länge som helst för det stelnar ganska fort..

Och så på med plattorna!

Det blir lite kladdigt så vi försöker torka av plattorna lite försiktigt innan fixet helt har torkat in.

Visst blev det fint?! Nu återstår att fixa runt kranen och slangen samt att foga!

Plattorna räckte till att kakla bakom grillen också! 

Vi fick även upp lite krokar och stommen till skåpen under bänkarna är nu äntligen påbörjad. Ett projekt som vi kommer att återkomma till. Nu väntar vi bara på de ljumma sommarkvällarna! /R

8 tankar på “Trädgårdsköket i fokus

  1. Oj! Så fint det blev! Ja, egenproducerade råvaror till köket är verkligen något extra, jag längtar verkligen efter att få ordning på grönsakslanden, men det är en hel trave saker som måste göras först. Ni har verkligen en otrolig trädgård!

  2. Verkligen fint blev det. Håller med om att egen skörd är guld värd. Speciellt gräslöken och smultronen som klarar alla bistra vintrar på min balkong och kommer år efter år.
    L D

  3. Tänk den som fick komma och äta Rebeccas och Staffans ”trädgårdsbös” från det här fina köket..;) Superfint blev det! Kram

  4. Helt enkelt lysande och rent statistiskt så finns det ganska många soldagar på året även om det inte känns så nu så kör på .bara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s