Rum med utsikt över trädgården

Nu har vi för ett tag släppt alla andra trädgårdsprojekt och fokuserat på utbyggnaden av vårt lilla hus. Det är ett trevligt litet hus, men det har en (för två trädgårdsmästare) besvärlig nackdel: det finns ingen vidare kontakt med trädgården! Att behöva springa runt hela huset för att komma till trädgården fungerar helt enkelt inte. Därför bygger vi ut! Det kommer att bli ett ganska stort rum med stora fönster och en rejäl fönsterdörr rakt ut i trädgården..

Här har vi ännu inte kommit så långt. De ”lösa” stenarna markerar var fönstren kommer att bli och den lite större öppningen är för fönsterdörrarna.

Utsikten är fantastisk, både ut över landskapet och ner i trädgården.

Murning pågår! Det är lite besvärligt ibland att vara så kort i rocken, då får man släpa upp pallar för att nå bättre. Många pallar kommer det att bli..

Vi valde leca-block med isolering i för att slippa behöva isolera efteråt.

Nu börjar det likna något! Nästa varv skall balken över fönster och dörrar på och sedan är det dags för takstolar. Fast nu ser det kanske mer ut som en grekisk tempelruin än ett rum..

Det kommer att bli härligt breda och sittvänliga fönsternischer. Här kan det nog bli mysigt att krypa upp och spana ut på trädgården..!

… och genom detta fönster kan man kika på Buxbomsterrassen, vilken mysig utsikt!

När rummet väl är byggt kommer Buxbomsterrassen att få ett välbehövligt vindskydd från väster och redan nu har en tydlig ”innergårdskänsla” infunnit sig. Trädgårdsrummet kommer att bli mer slutet och utsikten mer inramad. Istället för att se alla de andra trädgårdsrummen på en gång tror jag att man kommer att bli nyfiken på vad som finns runt husknuten och lockas vidare ut i trädgården. Trädgårdsrummet har äntligen fått sin form och jag bubblar av idéer på hur det kan utvecklas! Vi får väl se till hösten, kanske..?

Jag drömmer mig bort och gör ett JÄTTESTORT arrangemang med solrosor som knappt får plats i vårt hus som det är nu. Men sedan, i det nya rummet skall ett blomster-arrangemang av den här storleken definitivt få sitt utrymme! /R

Annonser

3 thoughts on “Rum med utsikt över trädgården

  1. Man skulle kunna tro att ni är murarmästare och inte trädgårdsmästare, så som ni murar både det ena och det andra, haha. Jag önskar er lycka till med er utbyggnad och det kommer att bli ett härligt rum!

    kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s