Björnbär och Bröllopsdag!

Björnbären har börjat mogna! Det märkliga var att jag inte såg det på Frukt- och bärterrassen utan på Kryddterrassen! Där hade de mörkglänsande bären nästlat sig in bland örterna.

De flesta bären har inte hunnit mogna än, men det blev i alla fall tillräckligt många för ett syltkok. Nu är man glad att man la ner lite extra tid i våras på uppbindning och beskärning, se inlägget ”Beskära trädgårdsbjörnbär”.

Visst är de vackra! Ingen vindruvsklase i världen kan mäta sig i skönhet med en dignande ranka björnbär..

1kg allt som allt fick jag ihop och jag måste återigen säga att en taggfri buske är höjden av bekvämlighet. Jag är uppvuxen med västkustens kärva, taggiga buskar där man verkligen får slita hårt för varje litet bär (och dessutom ofta offra en del blod..) så att på detta sätt snabbt plocka ihop en skål känns mycket lyxigt!

Men idag är inte som andra dagar! Det är vår bröllopsdag och vi rafsar ihop en liten festmåltid så här en vanlig torsdag. Blommor måste vi naturligtvis ha och vad kan passa bättre än senblommande rosor? `Astrid Lindgren´ är översållad av ljuvligt skära rosor nu som står fint mot det friskt, mörkgröna bladverket. Dessutom doftar den sött som mogen persika.

En flat skål så att arrangemanget inte blir för högt blir bra, i med kenzanen och sätt igång!

Färdigt! Jag hittade en ros till i blom, den vita `Ilse Krohn´. Rosorna har sällskap av hortensia, dahlian `Arabian Night´, fröställningar från klematis, vinröda sanguisorbor och några bladslingor från bergklematis. Nu blir det kalasmiddag med gös i senap, dill och grädde och efter det blir det pannacotta med varm björnbärsylt../R

Annonser

One thought on “Björnbär och Bröllopsdag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s