En oktoberkrans

Nu i veckan fick vi hem nya grejer till vår webbutik som noggrant måste fotas och läggas in i butiken. Bland annat var den här kransstommen i metall med. Den måste provas!

Jag har tidigare använt stommar av halm och eftersom jag gillar återvinning har dessa halmstommar sparats efter användning. Visst fungerar det, men efter ett tag tycker jag nog att de blir lite sunkiga. Därför borde en i metall fungera bättre! Den är ju i och för sig väldigt tunn, men å andra sidan har du möjlighet att välja om du vill ha en tjock eller tunn krans (beroende på hur pass mycket material du tillsätter..).

Idag tänkte jag göra en ganska tunn krans med det sista av sommarens prakt och det första av höstens skatter, dvs ginst, japanskt gräs, hortensia, solhatt, nypon, kastanjer och frökapslar från nigella. Här har jag börjat med att sätta fast grenar av rosenginst (klippt i mindre bitar) på stommen med hjälp av grön myrtentråd.

Ginsten viras runt hela stommen och är tänkt att bilda grön bas till kransen.

De japanska gräsen blommar som vackrast i vår trädgård just nu så naturligtvis måste de med! Vipporna skimrar i silver och violett medan jag sticker in dem i ginsten och myrtentråden.

Fem gräsvippor blev det..

Utanför gräset petar jag sedan in små kvistar med vidjehortensia. Jag tar helt enkelt en av de limegröna, utblommade hortensiabollarna och klipper loss små buketter ur den.

Sedan börjar småpysslandet med att sticka in nypon och nigellafrökapslar. Här och var petar jag också in ett vackert japanskt grässtrå.

Den höstliga mittpunkten utgörs av solhattar (kronbladen bortplockade) och hästkastanjer. Hästkastanjerna sätter jag fast genom att sticka in lite myrtentråd genom det mjuka skalet som sedan fästs i kransen.

Så där! Sommarnostalgi och höstlängtan i en enda krans! Hoppas ni allihop får en härlig och mysig hösthelg! /R

2 tankar på “En oktoberkrans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s