Adventsljusstake med guldstänk

Idag tänkte jag piffa upp en mer traditionell adventsljusstake och ge den ett stilfullt, men också sagoskimrande tema. Lite trollskog med guldstänk helt enkelt.

Även här är grunden mossa (finns massor i vår trädgård). Ljusstaken är ”hel” i botten vilket gör att man kan vattna mossan lite försiktigt för att hålla den fräsch längre.

På mossan lägger jag lotuskapslar i lite olika storlekar. De ger en känsla av trollskog tycker jag och de lite mindre har nästan samma färg som zinkljusstaken.

För att förstärka den trollska stämningen mer petar jag in några kvistar av ormhassel mellan ljus och lotuskapslar. Några kvistar järnek får också vara med, vi får väl se om de håller sig fram till jul..

Vad är en trollskog utan murgröna? Murgrönan brukar se fin ut även utan vatten ganska länge och om man dessutom försöker att fukta mossan lite då och då räcker det nog för murgrönan också.

Färdigt! Ett tjockt guldsnöre får ringla sig runt det hela och för att ge lite extra stil åt arrangemanget fäster jag två små guldtofsar i snöret.

Trollskog med guldstänk..

Mossan, järneken, murgrönan och ormhasseln är från trädgården. Det fina med frökapslar och kryddor som kanel och stjärnanis är att man kan spara dem från år till år!

Nu blir det tända ljus och provsmakning av dunderglöggen i helgen! Ha en mysig första advent! /R

Annonser

2 thoughts on “Adventsljusstake med guldstänk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s