Blomsterkompositioner 2012, Del 1

snödroppar

Även 2012 års blomsterkompositioner skulle jag vilja summera, framförallt för att jag aldrig  haft tillgång till så mycket material förut. Det blev faktiskt så många buketter och arrangemang 2012 att det måste bli två inlägg och ändå får inte alla plats! Min filosofi när det gäller blomsterkompositioner är att bara använda blommor, blad, grenar, nypon, frökapslar och annat från trädgården. Har man en trädgård är möjligheterna nästan obegränsade!

leucojumÅret började tidigt med snödroppar och sedan snöklockor i mängder! Här en enkel och stilren brudbukett med snöklockor, vitt kräppapper och naturfärgat bastband.

vårarrEtt bordsarrangemang som visar vårens härliga mångfald! Lysande gul svalört, vildtulpan, vårlök och små narcisser, röda pionskott, blå pärlhyachinter och vintergröna. Har man som jag dessutom längtat efter grönt hela vintern njuter man även av smultronblad, vildhallonskott och nyutslagna aklejablad.

narcisserEn påskbukett till ett påskkalas! Både enkla och fyllda narcisser, några kvistar med forsythia. Den gula inslagningen förstärker färgtemat.

rödprickigttulpan

Blickfånget i den här buketten utgörs av tulpanen `Carneval de Nice´ och uppstickaren består av en alldeles nyutslaget vitt löjtnantshjärta. Vävarna som fyller ut buketten är vit förgätmigej och de mjuka, silvriga bladen från lammöra. Prickigt silkespapper ger en söt inslagning!

Och så är våren och försommaren igång! Massor av tulpaner i alla möjliga färger!

lilatulpanLiljeblommande tulpaner, rosenginst och gulltörel.

tulpanrosaEn söt rosa dröm! `Menton´heter tulpanen och vidare är det också vitt löjtnantshjärta, blad från lammöra och blommor från spansk körvel.

syrenerSyrener och blombollar från skogsolvon i vårgrön glasvas.

alliumEn bukett med nästan bara lök! Kirgislök och gräslök och som uppstickande kontrast i limefärg finns några kvistar plymspirea.

brudnäbbpionTill en brudnäbb. En enda bondpion med ett grönt blad till, några pärlor fästa med guldfärgad myrtentråd och ett litet tårtpapper. För att enklare kunna hålla i buketten har stjälkarna fuktats och lindats med vit blomstertejp.

pionoalliumOch så till bruden! En syrendoftande bukett med torp-nostalgi. Vita och lila syrener, bondpioner, blommande kirskål och kirgislök. Även här pärlor med myrtentråd och runt stjälkarna blomstertejp.

vitbrudbukettEn underbart doftande vit brudbukett! Doftschersmin, luktpionen `Duchesse de Nemours´, blommande kirskål och limefärgade blommor från jättedaggkåpan. Tårtpapper och vit blomstertejp.

aquilegiaFärgglada aklejor!

rosorgultolila

Och så kommer rosensäsongen igång! Här är två ganska små men ljuvliga rosor, `Nuits de Young´ och `Harrisons Yellow´. Buketten innehåller också jättedaggkåpa och skogslök.

gularosoroschersminHär en stor gå-på-kalas-bukett! Även denna härligt doftande! Den gula, enkla rosen heter `Aicha´ och vidare innehåller buketten några grenar doftschersmin, blommande kirskål, jättedaggkåpa, plymspirea och den gula irisen `Ola Kala´.

saftflaskaobukettMera kalaspresenter! Det är verkligen härligt att kunna ge bort något som både är vackert att titta på, luktar gott och dessutom smakar gott! Buketten är en hårt packad rund boll av gammaldagsa rosor, doftschersmin, jättedaggkåpa och kaprifol.

Detta var en liten blomsterresa från mars till juni. I nästa inlägg kommer jag att visa juli till december, ett häftigt spann mellan färgsprakande sommarblommor och dahlior till frökapslar, höstlöv och granris! /R

Annonser

One thought on “Blomsterkompositioner 2012, Del 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s