Mer staket i Köksträdgården

kompoststpåg

Vindstaketet åt kompostytan till börjar byggas.

Vi har fortsatt med staketbygget i Köksträdgården i helgen. Solen strålade från en klarblå himmel och värmde härligt i våra vinterbleka nyllen medan vi klängde runt på murarna. Småfåglarna kom igång ordentligt under dagen med sitt sjungande och solen lockade till och med fram en liten bofink som stämde in i fågelkören. Varje år glömmer jag hur fantastiskt det är när man långsamt börjar att ana våren!

staketimotljusvästStaketet utmed västmuren har nu fått en fortsättning utmed kompostytan. Dettta staket gjorde vi lite högre för att ordentligt kunna skilja bösytan från trädgården. Dessutom måste staketet var högre om vinden skall kunna brytas på Frukt- och bärterrassen. Jag tycker om hur ljuset silas in mellan plankorna, det känns nästan som om man var inuti en snäcka..

kompoststaketfärdigtÄven de övre bäddarna i Köksträdgården behöver lite högre skydd från vinden. De ligger nästan en meter högre än bäddarna längst ner i trädgårdsrummet.

östingetstaketMen även östmuren behöver ha ett staket..

öststbörjarbyggasHär gör vi som på västmuren (se inlägg ”Staketbygge i köksträdgården”) och fäster stolparna bakom muren.

IMG_6423Så där! Puh! Man blir varm av att klättra upp och ner och bakom muren hela tiden..

färdigtstaketöstVi bestämde oss för att göra staketet ”rakt” istället för att följa murens trappsteg. Dels för att muren redan är ganska hög och dels för att det ger ett enhetligare uttryck.

2009kökstdåtöstKan inte låta bli att visa några bilder från förr, närmare bestämt från 2009. Här är ”Köksträdgården”, sedd från Frukt- och bärterrassen. Vi har lyckats få dit en del grus, men annars är det bara ogräs och ännu mera ogräs!

2009kökstdHär är bilden tagen med utsikt åt väster istället. Vilken stäppöken det var! Sten och grus och hårda vindar!

Undrar hur den här köksträdgårdssäsongen kommer att se ut? Vindstaketen är nu byggda från alla håll och vi har smygfortsatt en del på växthusstommen, kommer Köksträdgården att bli den där varma ”grytan” som vi tänkt oss i år? /R

Annonser

2 thoughts on “Mer staket i Köksträdgården

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s