Starar och snöklockor

snöklockorsol

Så har det väl äntligen blivit vår? Regndropparna smattrar trivsamt mot fönsterrutorna och jag tror att tjälen inte längre kan ha någon chans.. På många ställen i trädgården är tjälen helt borta, men det finns några sega skuggiga ytor där den envist bitit sig fast. Nu ska den bort!

stare2Kan man bli annat än glad av en stare? Den är en av de allra vackraste fåglar jag vet och äntligen har de börjat fylla vår trädgård med skojiga ljud.

påskliljorI Gamla äppelträdgården firar dessa små gynnare påsk – bättre sent än aldrig!

snöklockor1Snöklockorna blommar för fullt just nu, eller kanske inte riktigt för fullt, de har haft sådant sjå med att kämpa på i den kalla våren. Blomningen har liksom aldrig tagit fart på riktigt. På morgnarna efter en riktigt kall natt har de ibland legat som klistrade vid marken för att sedan mödosamt jobba sig upp under dagen. Det måste vara rätt kämpigt med sådana dramatiska temperaturskillnader.

snöklockaDe är fantastiskt vackra med sina snövita nickande klockor.

snöklockor3Jag tittade på lite bilder från tidigare år och noterade att snöklockorna brukar vara i denna storleken under andra halvan av mars. Nästan en hel månad tidigare alltså. Att det kan skilja så mycket från år till år!

snöklockor2Det som slår mig allra mest är att snöklockorna ändå klarar det. Hur kommer det sig att de bestämmer sig för att blomma fastän det nästan är vintertemperaturer? Varför väntar de inte ett tag till? Underligt. Kanske är det för att glädja oss människor? Klockorna säger säkert till varann att ”det är ett jäkla jobb, men nån måste göra det..” och så kämpar de på för att ge oss lite vårhopp.

stare1Ja, tillsammans med påskliljor och starar ger de i alla fall mig en massa hopp inför säsongen. Nu är de här, nu är allt som det ska, nu är det bara att sätta igång!!!! /S

Annonser

2 thoughts on “Starar och snöklockor

  1. Så underbart, en hel äng med snöklockor. Stararna är ett säkert vårtecken här hemma Särö. Då flyttar de in i vårat hus, vid altanen. Så vi har första parkett när vi äter middag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s