Trappbygge i Körsbärsträdgården, del 2

vyhelafärdigåtäppeltdTidig morgon i Körsbärsträdgården. Grönskan nästan spränger upp ur jorden och fåglarna sjunger som tokiga. Gårdagens regn ligger som en dimma över marken, men solen som reser sig bakom skogskammen i öster lovar en varm dag. Äntligen vår!

perenneriflakotrappVår fina trappa är färdig att använda och då har det blivit dags för plantering! Trappan blir ju lite som ett stenparti med olika planteringsfickor mellan stenar och grus, men torrt och soligt är det inte. Fuktig, näringsrik jord och vandrande skugga är snarare detta stenpartis förutsättningar. Vi får välja växter därefter!

helleborusförstastegetoirisbakomTanken är förstås att planteringens nuvarande perenner som blå strandiris, hostor, aklejor och nävor skall få vandra in mot trappan, men eftersom trappan också erbjuder små, upphöjda ”tittvänliga” planteringsfickor blir det lite annat också. Turkiska julrosor i rött och lila, vit strandiris, kandelaberviva och på några ställen den tjusiga (och förhoppningsvis stora) ormbunken kungsbräken. I skarvarna skall vi försöka få bronskotula att trivas.

rplanterarBrokig kandelaberviva, Primula bullesiana, planteras. Om den trivs frösår den sig lätt..man kan hoppas!

bergeniaMånga kanske rynkar på näsan åt denna perenn, Bergenia cordifolia, men den har faktiskt länge varit en favorit. Kanske inte just för den lite köttrosa blomman, utan för de fina, friska bladen som på hösten blir eldigt röda. Dessutom klarar den sig överallt, den har faktiskt nästan inga krav alls på livet!

sborstardrängrusoväxterNär planterandet är klart, lägger vi på ett lager med ”fingrus” på stenarna som borstas ner i skarvarna.

vyfärdigtrappSå där! Nu hoppas vi att växterna tar fart och lummar till det hela lite! /R

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s