Ett historiskt ögonblick!

blommanVår frösådda trädpion, Paeonia rockii, blommar! Visserligen är det bara en enda blomma, men viIken blomma! Stor som ett tefat och med silkeslena, rent vita blad som längst in mot mitten har en mörkt vinröd fläck. I sju år har vi lyckats vårda den, de första åren stod den i en liten kruka innan den hamnade på plats utanför Pergolan. Långsamt, oändligt långsamt har den varje år vuxit någon cm, tills vi nästan hade glömt bort den..

blommanäraI vintras var vi nästan övertygade om att den hade dött, men istället har vi under våren kunnat följa en blomknopp som bara blivit större och större. Och i morse slog den plötsligt ut. Helt osannolik! Den har en underlig, lite skarp doft som verkar göra blomflugor, bin och humlor tokiga av honungslycka!

vySer ni den stora vita blomman nästan mitt i bilden mot avenbokshäcken? Tänk när busken ar vuxit sig lite högre och är översållad av tjusiga blommor! Det kommer verkligen att bli ett häftigt blickfång! /R

Vill ni läsa mer om våra trädpioner? Kolla in inlägget ”Vilken skatt!”

Annonser

3 thoughts on “Ett historiskt ögonblick!

  1. Vilken fröjd, en egen frösådd trädpion. Gången in till pergolan ser så mysig och spännande ut, som om det alltid har sett ut just så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s