Päronbåge

päronDags för ett nytt litet projekt i Köksträdgården! I höstas satte vi två päronträd på var sin sida om trappan med tanken att försöka ”lumma” till de vita murarna här lite mer. Trots den inte alltför trevliga jorden har de redan vuxit på sig en del och är i trängande behov av stöd! En päronbåge fick alltså bli ett av helgens projekt.

stolparFör enkelhetens skull gör vi en portal som i stil passar de vi tidigare gjort i trädgården och binder upp päronen mot den. På sikt är det tänkt att trädens toppar skall bindas ihop och bilda en något mer rundad portal, men än så länge får den vara kantig… Här har stolparna kommit upp. De är fastskruvade i muren och i staketet och dessutom i en stolphållare längst ner mot bädden.

sskruvarHög måste den vara! Man får ju inte glömma att mogna päron förhoppningsvis kommer att hänga ner från portalens tak och dem vill man ju inte få i huvudet när man hastar ner till Köksträdgården!

färdigtvyöstSvårt att se i all grönska, men nu är portalen färdig och träden ordentligt uppbundna. Härligt! Ännu lite mer grönska och lummighet utmed murarna i Köksträdgården! /R

Annonser

One thought on “Päronbåge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s