Grönska i Gamla Äppelträdgården

trädoäng2

Ungefär vid den här tiden varje år börjar vi fundera på när det är dags att ta fram lie och trimmer och ge sig på markvegetationen i vår gamla äppelträdgård. Ju längre vi väntar desto svårare blir det att hantera alla sega växtstjälkar. Framförallt Hundäxing, Dactylis glomerata, är ett envist gissel som bildar väldigt kraftiga tuvor som bara inte vill ge med sig. Men just nu njuter vi bara av aklejor, smörblommor och hundkex…

hundkexobräken

Hundkex och aklejor mot en massiv grön fond av strutbräken.

smörblommor

Smörblommorna bildar ett vackert gytter av gula prickar i allt det gröna.

martagonKrolliljan slår nog ut snart och jag lovar att den får vara ifred för lie och trimmer…

aklejor

Vi försöker också spara så många aklejor som möjligt så att de kan fröa av sig ordentligt.

Dock blir det inte lika vackert längre fram på sommaren och det är rätt jobbigt att plocka äpplen om man har gräs och blad upp till armhålorna… Men den allra främsta orsaken till nedklippningen är ju vårens snöklockor som vi aldrig skulle få se om vi inte höll växtligheten nere. Hur vi brukar gå tillväga när vi trimmar och klipper kan man förresten läsa mer om här.

trädoängDe gamla mossiga trädstammarna gör sig fint ihop med försommarblomstren.

vymotrosenterrassVänder man blicken ut från äppelträdgården och in mot huset och den övriga trädgården ser man ända bort till Rosenterrassen och trädgårdsköket. Där borta har trädgården en helt annan karaktär och där gör man helt andra saker. Just nu till exempel sprider sig en doft av nytänd grill från trädgårdsköket….kanske kan man vänta någon vecka till med lien och trimmern?…/S

One thought on “Grönska i Gamla Äppelträdgården

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s