Röd vallmo

vallmoplockningDags för lite blomsterarrangemang! Den halvfyllda, orangeröda vallmon på bilden fanns i trädgården när vi flyttade in, men den stod så undanskymd under buskar och kirskål att den inte blommade. Vi har flyttat ut den till de lite mer ”vilda” planteringarna i Körsbärsträdgården och som ni ser blommar den nu som hejsan! Det är en riktig dekadent primadonna, med sina otroliga silkesbollar som så här lite i slutet av blomningen riktigt vältrar sig över sina grannar!

aruncusAndra pampiga perenner just nu är Plymspirean med sina vita moln av blommor. De ser nästan lite ut som strutsfjädrar och jag tänker att de nog kan passa till min vallmoprimadonna! Som de har växt, man kan knappt pressa sig fram mellan dem längre!

vallmooaruncusivasEftersom vallmon ”blöder” vit sav när man klipper av den måste man täppa till snittytan direkt efter att den skördats. Detta gör man genom att sänka ner den nedersta delen av stjälken i kokhett vatten i cirka 30 sekunder. På detta vis ökar man vallmons ”vasliv” väsentligt..

viburnumMen någonting mer behövs! Varför inte några grenar underbart blommande skogsolvon! Deras blombollar har nu övergått från limegrönt till renaste vitt och de lyser som vita lyktor om natten i trädgården.

viburnumstjälkVedartade grenar behöver också lite specialbehandling för att klara sig lite längre i vas. Jag skalar bort barken längst ner på grenen och sänker sedan ner även denna i kokhett vatten i 30 sekunder.

vallmofärdigtarrUnderbara juni!

vallmofärdigtarruppifrånDet lyser verkligen upp i pergoladunklet! /R

2 tankar på “Röd vallmo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s