Spaljébygge östmuren i Köksträdgården!

vyuppifrånvästSå här fint har det blivit med västmurens rabatt och spaljé som vi gjorde iordning i våras!

västrabnäraÄppelträden ser gröna och fina ut och stjärnflockorna i olika färger, de rödbladiga silveraxen och jättedaggkåporna har tagit sig fantastiskt! Och i ytterkanterna klättrar kaprifolerna muntert på. Det lönar sig att gödsla upp jorden!

ingenspaljeöstNu har det äntligen blivit dags för östmurens spaljéer. Jag säger äntligen för den kala, vita ytan har stuckit i ögonen sedan den blev målad i våras. Som sagt var, det finns få saker som är så ”nakna” på vår och försommar som en köksträdgård, så därför känns det extra viktigt att fixa till en frodig ram runt omkring!

stolparuppeVi gör på samma sätt som när vi byggde spaljé till västmuren, först fästs reglar i muren med vinklar och skruvar och sedan spikas en armeringsmatta (som vi först sågat till med vinkelslip) fast med märlor.

vykökstdåtöstHej då kala yta! Så mycket trevligare det känns redan nu! Längst ner har vi planterat ett persikoträd och högst upp står ett melonäpple. I mitten är det tänkt att det skall stå ett päronträd, men av någon anledning har vi inte lyckats hitta något ännu…

vyplantbordetospaljenVilken skillnad mot förra året! Köksträdgården har i år blivit mer av den ”gryta” vi tänkt oss tack vare vindstaketen på murarna. Det röda gruset och alla terracottakrukor ger en varm ton och planteringarna runt om bidrar med välbehövlig grönska. Vårt lilla planteringshörn har använts flitigt och jag tycker att det ger en stökig mysighet som inbjuder till roligt arbete! Tänk vad mycket mer som blir gjort när det är enkelt och roligt att göra det! /R

Vill du läsa mer om hur vi gjorde spaljén kan du göra det här.

Annonser

8 thoughts on “Spaljébygge östmuren i Köksträdgården!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s