Bland rosor och kryddor!

vyfrånrosterNu när fontänen är fixad, rosenhäcken blommar för fullt och åbroddhäcken är nyklippt kanske ni vill se lite mer av Kryddterrassen? Här får ni en liten rundvandring… Vi börjar med att svänga runt hörnet på Rosenterrassen.

vyostFontänen porlar, insekterna surrar och luften är full av kryddiga dofter!

vyöverroshäckostRosa gallica `Officinalis´ och `Rosa mundi´ blommar otroligt trots att så många grenar frös bort i vintras! Tittar man längst bort i grönskan, bortanför terrasserna, skymtar vårt ”rosenträd” borta i Äppelträdgården som ett vitt litet moln.

bänkKryddtimjanen blommar också nu i sitt sick-sack mönster och vinrankorna bakom den lilla bänken har äntligen börjat täcka in muren. I rabatten bakom vattenkannan blommar de moderna rosorna `Astrid Lindgren´ och `Abraham Darby´ ihop med en rödbladig fläder. Den höga växten med stora, tjusiga blad bredvid dem är vippvalmo, Macleaya cordata.

fontänvyMera snäckor vill vi ha! En utmärkt anledning (om man nu skulle behöva någon…) till att grilla lite musslor till helgen med chili, persilja och vitlöksmör! /R

Annonser

6 thoughts on “Bland rosor och kryddor!

    • Tack Faster!
      Logårdsrosen har tyvärr inte velat etablera sig ordentligt hos oss, men nu verkar den vara på gång uppe på vallen utanför västra köksträdgårdsmuren. Förhoppningsvis tar den sig fint där så att vi kan njuta av de vackra blommorna över staketet. Den som väntar på något gott…
      /Staffan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s