Fredagsblommor!

charlesarrUnderbara rostider! Och vilket underbart väder! Det känns som om vi nästan helt och hållet flyttat ut i trädgården! Jag gör några buketter till våra trädgårdsrum för att pynta lite extra. Man får passa på när man har ett sådant överflöd!

charlesarroskålarHär är en söt lite kombination på köksön med gallicarosen `Charles de Mills´ och den vita albarosen `Mme Plantier´. ”Charles” härligt djupvinröda färg plockas upp fint av ”Madamens” körsbärsröda knoppar tycker jag. För att ytterligare förstärka färgen tillkommer också några vinröda stjärnflockor, Astrantia `Rubra´.

inipergolanarr

I pergolan ståtar två andra arrangemang. Här är det rosen `Flammentanz´ och klematisen `Summer snow´ som gett inspirationen till bordsarrangemanget.

flamoclematisarrfrånsidanDet består förutom av `Flammentanz´ och `Summersnow´ också av albarosen `Mme Plantier´ samt av några kvistar jättedaggkåpa och vänderot.

flamklemnäraVänderoten, Valeriana officinalis, blir en fin vävare mellan blickfången!

flamoklematisarrokuddarMen vi måste ju ha något i den blåvita drakvasen i hörnet också! Eftersom den är ganska så hög kräver den stora och lite yviga blommor som fyller ut ordentligt.

alliumofilipendulaDet fick bli ett lite mer vilt gäng! Gräddvitt älggräs, Filipendula ulmaria, blommor från kirskål och som blickfång några skogslökar, Allium scorodoprasum.

drakvasihörnetokuddarTrevlig trädgårdshelg! /R

Annonser

4 thoughts on “Fredagsblommor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s