Limefärg och rosa bollar

utsiktkohagenDe varma, härliga sommardagarna fortsätter och trädgården glider långsamt över i nya färgskalor. Nu är man glad över sin terrassträdgård eftersom det hela tiden, trots värmen känns luftigt och svalkande att komma ut. Svalorna far runt benen på mig när jag står högst upp i trädgården och längst ner i Köksträdgården samlas de på rad på växthusnocken. Måste var ett perfekt läge att spana på insekter ifrån, den yttersta utposten i ett hav av vajande vete.

daglilja

På Buxbomsterrassen har limefärgen intensifierats av att den ljust gula dagliljan Hemerocallis citrina har slagit ut och vidjehortensiornas stora, flata blomställningar lyser nu i lime innan de långsamt kommer att skifta över i vitt.

raubritteroklipplavendelJag har påbörjat det ganska stora projektet att klippa ner överblommad lavendel och har börjat med de nya plantorna på Buxbomsterrassen. Det verkar oftast vara så att de nyplanterade blommar något tidigare än de äldre plantorna, som om de inte riktigt acklimatiserat sig än.

klipptlavendelDessutom brukar plantorna få en liten tillväxtkick när de inte längre behöver tänka på att blomma och sätta frö… Och, ja, större får de gärna bli!

raubrittervyVår `Raubritter´ är verkligen på topp just nu! En helt otrolig ros!

raubritterDet är inte bara den märkliga, bolliga formen på blommorna som sticker ut, utan också blommornas underliga doft som på kvällen fyller luften kring vårt bord här på Buxbomsterrassen.

vyDet är skönt med Buxbomsterrassens svala, lite bleka färgskala nu, då Rosenterrassen är fullpackad av olika färger. Man hinner landa lite innan man ger sig ut i färghavet! Dessutom tar de gröna nyanserna upp de olika fälten av grönt i utsikten bortanför trädgården. Det är vilsamt att blicka ut över denna luftrymd där det ljuvliga svenska sommarlandskapet ligger som en målning nedanför och bortanför. Konturerna suddas ut ju längre bort man kisar i soldiset, men jag ser hur korna i hagen ligger och drömmer bland ängens blommor. Verkligen en utsikt med insikt! /R

Annonser

One thought on “Limefärg och rosa bollar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s