Utsiktsterrassen på G!

vygräsrutoråtroster2Kanske är det hög tid att visa lite bilder från Utsiktsterrassen! Den har vi nämligen kämpat på med under hela sommaren, så nu är det dags! Inte för att den är klar på något sätt, men det har hänt en hel del!

vygräsrutoråtroster1Som synes så har de två gräsrutorna äntligen fått en ordentlig plattram och det har gjort mycket för gräsklippningen här. Tittar man upp till vänster så ser man att verandamuren (den kommer att vara framför vår nya utbyggnad) är färdigmurad och den lilla trappan upp mot Buxbomsterrassen också.

rödgrundHär har också trappan upp till verandan blivit både murad och rödgrundad!

putspåhusSedan var det dags för utbyggnaden att putsas! Den blivande verandans golv kommer att vara i nivå med murens ovankant. På muren kommer det att fästas grova stolpar som bär upp taket och mellan stolparna blir det ett räcke/spaljé.

rödgrundtrappaHär en närmare titt på trappan upp till Buxbomsterrassen som precis blivit rödgrundad.

putspåtrappOch här nyputsad! På de små ”avsatserna” till höger skall det stå krukor, förmodligen några med blåvita, kinesiska mönster, de gör sig så fint mot den vita muren.

putsadtrappAnslutningen mot utbyggnaden. Puh! Den sista (åtminstone planerade…) trappan i vår terrassträdgård är klar!

ofärdigtPå andra sidan om den stora trappan ner till Kryddterrassen ser det för tillfället ut så här! Inte så jättepiffigt, men vi kämpar på! Här skall det också bli gräsrutor med plattläggning mellan och en låg häck i framkant.

kollpåfilmDet är verkligen en härlig plats att sitta på! Man är på något sätt mitt i trädgården och de mjuka gräsytorna känns verkligen som två mattor som inbjuder till barfota. Utsikten sträcker sig ner över terrassernas alla rum, bort genom Bigarråträdets krona till Körsbärsträdgården och långt över landsakpet utanför. Efter en alltför het dag är det skönt att sitta här i svalkan och mysa med en film istället för att gå in i ett solvarmt och instängt vardagsrum! /R

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s