Rött och guld!

grejerpåplatsDags för blommor igen! Efter en snabb titt över vad som finns i blomväg just nu, bestämmer jag mig för eldigt rött och lysande guld! Varför? Vi har massor av den härliga dahlian `Bishop of Landlaff´ i blom just nu!

färdigtnäraDahlian fick som sagt sätta tonen för detta varma höstarrangemang. I övrigt finns det perenn solros `Lemon queen´, hortensia `Annabelle´, gullris för de där gyllene stänken, ulleternell, blodamarant, lampborstgräs och röd solhatt (med borttagna kronblad..).

drakvasenolyktorMen drakvasen i hörnet på Pergolan behöver också blommor! Det får gå i samma färgskala men lite mildare. Det går ju inte att ha två lika intensiva kompositioner i ett så litet rum…

drakvasnäraHär får istället solbrud och perenn solros spela huvudrollen tillsammans och för att ge lite extra höstnostalgi har jag även petat i en gren med aroniabär och några kvistar med nypon. Och så givetvis det lysande gullriset!

vypergolaPerfekt för denna indiansommar! Lyktorna tändes på kvällen och vi drack te och kikade upp på den mörka, stjärnbeströdda septemberhimlen. Sämre kan man ha det! /R

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s