Lökplantering

korg

Kommer ni ihåg den låga muren ovanför vårt stora bigarråträd? Ytan bakom skall nu fyllas med Narcisser!

Japp, då var det dags igen! Vårlökarna skall ner i jorden! Trots att det kändes som om vi satte hur mycket Narcisser som helst förra året, kommer vi ändå att behöva plantera ännu mer i år eftersom vi har öppnat upp helt nya ytor i Körsbärsträdgården.

narciss

Här ser man var den ”nyavtäckta” ytan skall knyta an till den redan planterade…

Planteringsytorna har varit intäckta med markduk sedan i våras och trots att de kanske borde fått vara på en säsong till så bestämde vi oss för att börja plantera upp jorden redan nu. Efter en ordentlig genomgrepning kunde jag nöjt konstatera att näst intill allt rotogräs redan hade dött och de få rötter som ännu kämpade på var lätta att dra upp.

muscariofritillariaI de lite mindre planteringsfickorna i Körsbärsträdgården är det tänkt att blå pärlhyacint och kungsängslilja skall lysa!

tulpbuxterOch när det väl är färdigt i Körsbärsträdgården är det bara att gå vidare till terrasserna. Här är det främst tulpaner som dominerar; lila, gult och orange på Buxbomsterrassen, rosa, vitt och lila på Rosenterrassen och Kryddterrassen…

tulpikökstd…och i Köksträdgården blir det tjusiga rödvita papegojtulpaner utmed murarna och en och annan Allium. Det är ett väldigt pilleri att få alla lökarna på plats, men medan man håller på med det något enformiga planterandet fylls ens tankar med drömmar om våren.. /R

Annonser

2 thoughts on “Lökplantering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s