Äpplen och gräsklippare

äpplen

I år har vi gott om äpplen och de är dessutom riktigt fina. Särskilt ‘Filippa’ har ett bra år och vi skördar från trädet så mycket vi bara kan. Som man kan se på bilden ovan skördar vi dock det mesta från marken eftersom Filippa-äpplen har en ovana att lätt lossna från grenarna. De plockade äpplena äts antingen direkt, lagras i lådor i vår matkällare eller centrifugeras till härlig äppelmust i vår nyinköpta råsaftscentrifug. Det kanske inte låter  så aptitretande med ”centrifugerade äpplen” men det spelar ingen roll – jättegott blir det!

äppelkrossDet gäller att vara snabb om man vill ta tillvara äpplen i vår trädgård. När man går ut i trädgården på morgonen med en lämplig äppelsamlarkorg under armen kan man mötas av denna råa syn. Vem vill förstöra på detta vis? Ett surrande ljud som närmar sig från söder visar vem den skyldige är..

äppelkrossare

Ser ni vilken fart han har? 

Som sagt, det gäller att vara snabb, vår italienska robot är ruskigt effektiv när det gäller äppelkrossning. Vi skulle i och för sig kunna stänga av gräsklipparen under själva äppelsäsongen, men faktiskt har vi på grund av denna ”äppelkrossarstress” blivit mycket bättre på att ta tillvara på alla våra äpplen. Det är helt klart en så kallad win-win-situation: gräset blir välklippt, äpplena blir plockade, matkällaren blir välfylld och vi får dricka mer god äppelmust! Dessutom har ett nytt uttryck formats i vårt hushåll: om du inte snabbar dig kommer den lille italienaren och tar dig…/S

Annonser

2 thoughts on “Äpplen och gräsklippare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s