Idegransberså i Körsbärsträdgården

ejplantostolarvyöstAllt eftersom Körsbärsträdgården blir tydligare i sina former har behovet av en sittplats blivit allt påtagligare. Vår härliga glänta, ”Ägget”, framför Äppelträdgården är verkligen en mysig picknickplats, men vi känner att det skulle behövas (och få plats!) en mer fast sittplats också.

rgräver

Sittplatsen kommer att ligga ovanför den planterade slänten, till höger om mig. Stolarna har flyttats så att täckduken kan tas bort och vi kan börja gräva för plantering och stenläggning.

Tanken är att denna sittplats också skall fungera som formstarkt blickfång i den annars lite ostyriga Körsbärsträdgården. De tjusiga vita gjutjärnsmöblerna kommer att (efter viss renovering av sitsarna…) lysa fint i allt det gröna och runt dem planterar vi en idegranshäck som skall klippas till en strikt båge.

sbärstenFör att det inte skall kännas som om man ramlar rakt ner i slänten gör vi en liten låg naturstensmur framför bersån. Då följer vi också upp naturstenstemat som gäller i hela Körsbärsträdgården. Mycket stenkånkande blir det…

bersånostenHäcken planterad! Inuti blir det en stenläggning, förmodligen i samma begagnade betongsten som kanterna runt planteringarna är lagda med.

utsiktenmurpåbörjadSom vanligt är utsikten i centrum för våra sittplatser och även i vår mer ”vilda” del av trädgården bjuder detta fantastiska landskap på härliga vyer!

klarmuruppifrånMuren är färdig! Nu får vi se när vi får möjlighet att sätta igång med stenläggningen som skall gå fram till muren. Först måste det förstås grävas ur och här är mycket sten…

vycentrumkbOj, vad spännande! Ni får tänka er en mörkgrön, strikt formklippt häck som sticker fram ur (kommande..) ostyrig grönska och i dess mitt de två lysande vita gjutjärnsstolarna. Det kommer att bli hur fint som helst! /R

Annonser

6 thoughts on “Idegransberså i Körsbärsträdgården

  1. Heja er! Jag är helt fascinerad över med vilken kraft och kapacitet ni skapar er trädgård! Det ser ut att bli jättefint med naturstensmuren och inramningen med idegran. Ha en bra fortsättning på hösten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s