Vackra blomsterkornell!

IMG_0866Trots att resten av trädgården och dalen tycks ha tappat sina blad, lyser ännu den lilla blomsterkornellen, Cornus kousa, med sina eldiga höstfärger.

helaDet gracila lilla trädet bildar det självklara blickfånget vid vår trädgårdsentré och välkomnar besökare med en fantastisk sky av stora, vita blommor under försommaren och med sprakande höstfärger så här års! Ett perfekt litet träd för den som inte har så stor plats!

knoppar

Se så många fina blomknoppar inför nästa år! Men man kan inte vara alltför säker, i våras frös de flesta blomknopparna bort i den ovanligt bistra kylan… 

Visserligen tar det några år på sig innan det börjar blomma och det behöver ett skyddat, lungt och varmt hörn av trädgården för att utvecklas bra. Men tro mig, det är verkligen värt att vänta på och pyssla om lite extra! /R

vygenomcornus

Annonser

2 thoughts on “Vackra blomsterkornell!

  1. Kan bara hålla med, kornus cousa är ett fint litet träd. Nu ser jag fram emot nästa försommar, tydligen hänger blomningen på föregående sommars värme… Kan det bli ett hav av blommor nästa år tro?
    Kristina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s