Liten utflykt!

krapphusetSåhär mitt i gråa november passar vi på att tanka lite trädgårdsinspiration! Vintern är faktiskt en bra årstid att besöka trädgårdar eftersom själva trädgårdens grundstruktur framträder tydligare än under högsommarens grönska. Trädgårdens hemligheter avslöjas och ger massor av nya idéer! Platsen som utsattes för vår nitiska granskning var Krapperups slottspark i nordvästra skåne.

krappgräsVi valde verkligen en underbar dag! Sol och plusgrader! Om man längtar efter engelsk parkromantik i liten skala är Krapperup ett måste. Här finns de böljande, välklippta gräsmattorna, de stora uppvuxna träden, en lummig damm, gigantiska rhododendron och jätteskulpturer i idegran. Här finns till och med en liten djurkyrkogård för slottets många hästar och hundar med sneda gravstenar, murgröna och silvriga, uråldriga bokstammar…

krappvydammEtt välordnat landskap med vackra utsiktspunkter här och var.

krappdammDammen med sitt svarta vatten och strandkanten med sina kala, spretiga träd väcker så här års tankar på gamla gotiska spökhistorier och trots att det är en så vacker dag känner jag en ilning utefter ryggraden…Conan Doyle och M.R. James hade säkert stormtrivts här en kall och fuktig novemberafton!

krappbroDammen försvinner ut i den omgivande bokskogen, men för att förtydliga att detta är en anlagd natur har en tjusig, röd bro anlagts som blickfång.

krapphusetotaxusTänk den som hade så stora, fina idegranar! Eller stjärnor på sitt hus för den delen… Fint med de smaragdgröna gräsytorna och den knivskarpa gången som delar av dem. Gräs kräver egentligen bara en sak för att bli snyggt; Tydliga kanter!

krappskuggorSkuggorna blir längre och vi tuffar hemåt, fyllda av solljus och nya idéer! /R

Annonser

2 thoughts on “Liten utflykt!

  1. Roligt att det är någon mer än jag som gillar Krapperups slottspark. Missar aldrig att besöka den när vi är i NV Skåne. En riktigt het dag är det också skönt att gå in i dess lugn och skugga.
    Luna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s