Panik! Staket!

älgsteg1Tänk att man lyckas förtränga vissa saker varje år… När de nedfallna äpplena i Äppelträdgården blivit så där lagom halvruttna doftar det så starkt att det icke trädgårdsvänliga älgdjuret kommer på besök! Tyvärr är äpplen inte det enda han/hon smakar på och dessutom gör de gigantiska klövarna massor av trampskador överallt.

älgsteg2Som på bilderna med nedtrampade snöklockor (ja, de brukar faktiskt sticka upp redan nu…). Mitt tröga minne kommer igång och jag minns också att efter jul, när den riktiga vintern oftast börjar, då brukar visserligen älgbesöken minska men bara för att göra plats åt rådjuren. Och rådjuren kommer specifikt för nyplanterade, tunna, lättuggade små stammar! Med tanke på allt nyplanterat i Körsbärsträdgården i år behövde vi inte lång betänketid, vi släppte allting annat och började bygga det där staketet som vi pratat om så länge!

färdigtPrecis som utmed åkern använde vi oss av gjutna plintar som grävs ner i jorden och i dessa skruvas sedan tryckimpregnerade reglar fast. Mot dessa fäster vi därefter armeringsnät. Hyfsat enkelt och underhållsfritt! Dessutom smälter det rostiga in så väl i trädgården och man tänker faktiskt inte på att det är så högt. Till våren skall det planteras olika klätterväxter som skall kamouflera det ännu mer.

äppeltdVi hann ”staketa” in hela Körsbärsträdgården i helgen (här finns det mesta som är nyplanterat), men Äppelträdgården återstår ännu. Här har jag mätt upp var plintarna skall grävas ner och jag hann faktiskt också gräva ut de flesta groparna (samt flytta på de snöklockor som hamnat i vägen…).Vi får väl se om vi hinner lite mer till helgen. Tänk vad lite ilska kan göra… /R

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s