Vad blev gjort 2013? Del 2.

vypergolaMen riktigt klara med Rosenterrassen var vi inte i förra inlägget! Pergolan fick sig ett nytt bord under våren, gjort av en avbarkad granstubbe och några grova brädor.

vyparasolloutsiktPå Buxbomsterrassen grävde vi upp en del av våra mindre buxbomsformer och satte dem i kruka istället. Tanken är att de i kruka får en något torrare miljö runt om och då blir mer förskonade från den otäcka buxbomssvampen.

sklipperlitetkrukklotVi försöker också med att stamma upp de små bollarna något för att ytterligare öka luftigheten runt bladen.

någrastenarlagdaEtt kliv ut från Buxbomsterrassen och vi hamnar i Körsbärsträdgården! Här har det hänt en hel del under året som gått! Det började tidigt på våren med att vi byggde en trappa av natursten.

trappenvårDen blev verkligen bra och det känns som om den binder ihop de olika planteringarna och nivåerna på ett naturligt sätt!

bergeniasläntEn hel del plantering blev det också på de ytor som varit under markduk i ca ett år. Både träd, buskar och marktäckande perenner petades ner i den härligt ogräsfria jorden!

s.okabelOch så var det ju gräsklipparen också! Kanter hade vi lagt året innan så nu var det bara till att gräva ner kabel…

r.okabelGanska pyssligt…

ambrogionävaMen oj, så fin gräsmattan blev! Det lyfte hela Körsbärsträdgården att få ett fint, grönt golv!

klarmuruppifrånUnder hösten gjorde vi också en låg liten naturstensmur ovanför en av de nyplanterade ytorna. Den fungerar som en fin avslutning på den lilla slänten och dessutom är den tänkt att inrama den blivande uteplatsen som skall vara här.

narcisslökarutspridda

Bland det sista som gjordes i körsbärsträdgården var nedgrävning av lökar – främst narcisser. Vi försökte få ner så många vi bara orkade med! Till våren hoppas vi på ett böljande gult och vitt blomsterhav….

Ja, detta var en liten summering av året som gått och jag inser att vi faktiskt fått gjort en hel del! Mycket är på gång inför det nya året, både påbörjade och helt nya projekt. Det känns verkligen spännande att börja ta tag i dem!! /R

Annonser

2 thoughts on “Vad blev gjort 2013? Del 2.

  1. Fantastiskt vad ni har åstadkommit mycket under det gångna året – och vad Bra och Vackert det blev! Önskar er ett riktigt Gott 2014! Hos oss växer salladen i landet denna märkligt milda vinter./ hälsar Monica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s