2013 års blommor! Del 1.

_MG_7551

Jag tänker mycket på blommor just nu. Inte bara för att det råkar vara gråtrist januari, utan också för att vi planerar för en ny del i vår trädgård som skall vara helt tillägnad blommor. En Snittblomsträdgård där man skall kunna skörda hur mycket blommor som helst!! För att få lite inspiration tar jag en titt på lite av vad som plockades under den gångna säsongen…

narcisserDen sena våren gjorde att nästan all vårblomst blommade samtidigt och det var inte lätt att hänga med! Här är några narcisser tillsammans med forsythia och ormhassel.

dicentraoklippUnderbara maj bjöd på löjtnantshjärtan, förgätmigej, spansk körvel och klockhyacint i olika färger. Vasen är en relativt ny favorit, perfekt för blommor med korta stjälkar till lite lägre arrangemang.

vallmofärdigtarrI början på juni bjöd Körsbärsträdgården på mer färg än den brukar då den tjusigt knallröda jättevallmon äntligen har kommit igång ordentligt. Den fick sällskap ner i vasen av vita blombollar från skogsolvonet `Roseum´ och vackra benvita ”fjädrar” från plymspirean.

irisarrklartDetta irisarrangemang gjordes samma dag med de stiliga, mörkt blå strandirisarna tillsammans med jättedaggkåpa och några små kvistar av plymspirea.

färdigtnäramotbuxrabOckså var det dags för pioner! Dessutom har jag här redan kunnat börja skörda av stjärnflockorna som jag planterade under våren. På den vattenfyllda brickan ligger blommor från kungsnäva och doftschersmin samt någon ros.

flammentanzEfter pioner kommer rosor! Här är det den röda `Flammentanz´ och den vita, doftande `Mme plantier´ som är huvudnummret. Som sällskap har de den vita klematisen `Summer snow´, jättedaggkåpa och lilarosa valeriana som så fint matchar                  `Mme Plantiers´ körsbärsrosa knoppar.

rosonepetaMer rosor och jättedaggkåpa! Denna gång är det en blandning av mörkröda gammaldags rosor och de blå tussarna är kantnepeta.

charlesarrEn ljuvligt doftande kombination av `Mme plantier´ och `Charles de Mills´ samt några stjälkar röd astrantia.

alliumofilipendulaEn luftigare kombination på samma färgtema; blommande kirskål, fullt utslagen plymspirea och mörkviolett skogslök.

raubritterJag fick en ny vas i sommras! Den provades genast med små bolliga (men bedrövligt taggiga…) `Raubritter´ rosor, jättedaggkåpa, ulleternell, lavendel och små lila och vitrandiga violer som heter `Columbine´. Mer blommor kommer längre fram i veckan! /R

Annonser

9 thoughts on “2013 års blommor! Del 1.

 1. Fantastiska arrangemang, Rebecca! Snittblomsträdgård låter som ett perfekt tillskott till trädgården, ser jag fram emot att höra mer om! Allt gott! /Emma

 2. Ojojoj, vilka underbara buketter du visar upp! Majbuketten fyller mig med försommarlängtan. Jag vill också ha fler blommor att fixa buketter av. Får bli en framtida sak att ta tag i, ska följa er rabatt med intresse under tiden.
  Kristina

   • Skrev jag rabatt? Så kan det gå när man skriver snabbt… Ska hur som helst bli kul att följa processen. Gillar verkligen att hänga med i projekt från början. 🙂
    Kristina

 3. Ååå suckar Faster P av välbefinnande över att ha sett alla otroligt vackra blomsterarrangemang. Så spännande med en Snittblomsträdgård!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s