2013 års blommor! Del 2.

kransgöraJag fortsätter med min blomsternostalgi! Här är det en färgglad födelsedagskrans på G!

färdigDen består av nigella `Mullberry rose´ både blomma och frökapsel, kornvallmofrökapslar, blåklint `Classic Magic´ och indisk fingerört `Miss Willmott´. Just denna fingerört har jag drömt om länge och på våren 2013 planterade vi så äntligen ett helt gäng! Den blommar hela sommaren (om man hela tiden skördar den…) och färgen är helt otrolig, nästan självlysande. Den har fått mig att tänka i helt nya färgskalor!

arr2Den inspirerade bla till den här skapelsen! Massor av färg i en färgstark vas, lite som ett lapptäcke! Förutom fingerörten finns här dahlia `Orange glow´, dahlia `Arabian nights´, Zinnia `Peppermint sticks´, cosmos `Double click cranberries´, blåklinten igen, vallmokapslar, rysk martorn, nejlika `Black and White Chianti´ och ringblomma `Zeolight´.

cosmosvitEn svalare kombination med vit cosmos, blåklinten `Classic Magic´ och rosa malva.

dahliaorangeEn liten sommarbukett med dahlia `Orange Glow´, blandade ringblommor, jättedaggkåpa och några nästan svarta blad från rödbladig fläder.

cosmosocaprifolDen tokiga cosmosen `Double Click Cranberries´ som inte alls såg ut som den skulle, vare sig i form eller färg, blev ändå fin ihop med kaprifol, klotlök och kungsmynta.

dahliaröttoorangeDenna gröna glasvas är underbar att arrangera i! Den smala halsen på vasen gör att man varken behöver stickplatta eller oasis om man bara ser till att ”låsa fast” stjälkarna i varandra. Här har dahliorna fått sällskap av den lilla mörka chokladblomman och några strån av lampborstgräs.

vasofat

Samma vas fast nu med dessa Rembrandt-aktiga zinnior `Peppermint Stick´, några limegröna vidjehortensior och en guldgul rölleka.

cynaraOch som avslutning, en silverskimrande sensommarbukett! Det är en blommande kronärtskocka  som fått bilda centrum och runt den finns blå anisört, röd och vit stjärnflocka, japanskt gräs `Malepartus´, lampborstgräs `Hameln´, blodtopp, blodamarant och lite röd sallat som gått i blom.

cynararosettDenna bukett fick ett fint omslag av mörkröd cikoria och en liten gräddvit silkesrosett.

Vad kan jag dra för slutsats av det gångna blomsteråret? Det behövs helt klart mer plats för ettåriga sommarblommor och dahlior! Rosor är trots sina oftast korta stjälkar och bråkiga taggar väldigt trevliga att ha i kompositioner och jag skulle vilja ha fler över en längre säsong än de gammaldags klarar. En del ”klipp-och-blomma-igen”-perenner kan det också behövas lite mer av… Det är nog dags att sätta sig vid skissbordet igen! /R

Annonser

4 thoughts on “2013 års blommor! Del 2.

  1. Jag är mållös. Det är så vackra blomkombinationer att jag just nu funderar vilt på var jag kan få plats med fler sommarblommor. Om inte detta år, så på sikt. Vill ha… 🙂
    Ha en fin helg!
    Kristina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s