Vår i februari?..

vy

Får man börja våga hoppas? Bara lite grann? För trädgårdens talgoxar är det ingen tvekan om att vintern har gjort sitt, kvällstidningarnas löpsedlar frestar oss om varma vindar och solens strålar börjar plötsligt värma vinterbleka kinder. Frågan är bara om jag ska våga lita på dessa tecken….

vintergäckVintergäck har ett väldigt passande namn. Trots snö och kyla kan den titta fram och lura oss. Detta ensamma exemplar har varit igång ett par veckor och börjar redan se lite slitet ut.

vintergäcksolNär solen tittar fram öppnas kronbladen på vid gavel och reflekterar ett nästan bländade gult ljus. Ett riktigt vårljus!

krokusarNågra små tappra krokusar kämpar sig genom grässvålen. Det är som att de snabbar sig lite extra för att hinna blomma innan gräsklipparen förstör allt…

snödropparSnödropparna sticker lite vemodigt upp bland ett trassligt virrvarr av nävor. Kanske får vi rensa bort lite av nävorna så att snödropparna syns ordentligt. Inte för att det egentligen behövs, snödropparna är både starka och envisa och kan kämpa sig igenom det mesta. Men om man inte ser dem har man ju ingen riktigt glädje av dem..

narcisser

Påskliljor på gång! Det dröjer ett tag innan de börjar blomma, men än så länge är jag nöjd med att bara se att de finns.

snöklockor4

Kanske är dock vårens höjdpunkt snöklockorna i Äppelträdgården. Knopparna visar sig oftast redan innan jul, men det är först nu blommorna börjar öppna sig. Och då menar jag verkligen börjar öppna sig, för det är några veckor kvar innan de är igång ordentligt!

snöklockor3

Tillsammans med vildtulpaner och skogslök skapar snöklockorna en frodig grön matta i Äppelträdgården väldigt tidigt på säsongen.

snöklockor

Små och stora klungor av lysande vita klockor överallt!

snöklockor2Man får se sig för och vara noga med var man sätter fötterna…

julrosEn julros. Fast efter dagens trädgårdssväng tror jag att jag döper om den till vårros…. /S

Annonser

6 thoughts on “Vår i februari?..

  1. Jaa, man får hoppas och bara njuta och känna att livet återvänder efter mörkret! Det finns inget bättre än att gå runt i trädgården (när det är ljust) efter jobbet och leta vårtecken. Även i februari!

  2. Efter att ha sett trädgårdsbilderna känns det att det nog finns hopp – åtminstone om man bor där ni bor. Här på ostkusten finns det inte så många vårtecken varken på balkongen eller asfaltsgården men koltrasten sjöng iallafall häromdagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s