Utsiktsterrassen börjar ta form!

redskapNu skall ni få se vad vi pysslat med på Utsiktsterrassen den senaste månaden! Under sensommaren förra året blev vi klara med det yttre skalet av vår veranda (som skall bilda en länk mellan hus och trädgård). Detta gör att vi nu faktiskt på allvar kan ta itu med färdigställandet av vår näst översta terrass; Utsiktsterrassen!

grävaMed verandan på plats var det tydligt att de två gräsytorna behövde minskas ner en aning för att ge utrymme för en rabatt utmed verandamuren. Grässvål och jord fick alltså grävas bort. Jag kunde inte annat en surt muttra över varför vi var tvungna att plantera krokus i gräsmattan innan vi visste hur stor den skulle vara… Det är verkligen inte lätt att dra ut de små lökarna ur grässvålen! Besvärligt extraarbete, men de har nu fått ett nytt hem i Körsbärsträdgården.

stenkant3Nästa steg är att lägga grus och på grusbädden sätta kantsten för rabatten.

stenkant2Efter lite pillande med vattenpass och slägga känns kanten bra och sedan fyller vi på med jord mot kanten från rabattsidan och mer grus utifrån. Mellan gräs och kantsten skall det vara en plattkant så att man enkelt kan klippa gräset.

stenläggning2Samma betongstenar som till Idegransbersån i Körsbärsträdgården används till kanten. Både de och kantstenen är från byggåtervinning vilket ger dem en trevlig patina direkt!

stenkantRunt hörnet, utmed verandagaveln åt öster blir en liten yta där man kan välja att gå en liten trappa upp till vår Buxbomsterrass eller en liten trappa ner och hamna i vårt Trädgårdskök. Här tänkte vi också stenlägga med betongplattorna.

grusHär ser man ytan från Buxbomsterrassen. Det hela slutar i en av alla dessa stora stenbumlingar som vi inte kunnat flytta på och för att den inte skall bli så ensam och för att ge stenläggningen lite mer liv gör vi ett litet stenparti här.

färdig3Betongplattor och natursten på plats! Nästan åtminstone, några betongplattor kvar att såga är det ju förstås… I skarvarna mellan naturstenarna skall det planteras backtimjan, trift och kanske någon sedum.

färdig2Här står vi i Trädgårdsköket och tittar på stenpartiet. Det kommer nog att bli fint med lite grönska i! Kan bli en rolig detalj att trappan faktiskt är ett ”gåvänligt” stenparti! Utmed verandan kommer det att bli ett räcke på sikt.

färdigHärligt! Trädgårdens olika rum knyts ihop mer och mer! Visserligen har Utsiktsterrassen en halva till på andra sidan om den stora trappan ner till Kryddterrassen som inte är påbörjad ännu, men tanken är att den skall bestå av samma saker som den första. Det skall helt enkelt bli ett trädgårdsrum där det mesta av fokus läggs utanför, på just den fantastiska utsikten! /R

Annonser

8 thoughts on “Utsiktsterrassen börjar ta form!

  1. höjdskillnaderna är verkligen en tillgång i er trädgård, det kräver ju mer förarbete men så himla snyggt det blir. Spännande att se hur det kommer växa ihop med verandan. Ska det bli en pergola på den översta terassen? Funderar rätt mycket nu på hur man gör en bra anslutning mellan hus och pergola, fast ni har ju bra höjd på fasaden.

  2. Mycket förarbete, men så snyggt det kommer att bli sedan. Gillar ert lilla stenparti vid trappan! Det man inte kan ändra får man vända till något positivt och göra till en tillgång. Tänk vad fint det blir när timjanen blommar där!
    Kristina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s