Blommor överallt!

thalia

Den söta lilla narcissen `Thalia´ blommar under en liten stjärnmagnolia. 

Soliga dagar, ljumma vindar, blommor överallt, det är sannerligen en lycka att vara trädgårdsmästare denna underbara april! Vår Körsbärsträdgård blommar som aldrig förr, både på marken och i träden och trots att träden inte blivit så stora ännu är det ljuvligt vackert ändå!

prunussargentii

Ett av våra bergkörsbär, Prunus sargentii, med sina ljust rosa blommor och det lika vackra rödaktiga bladutspringet. Nu på våren blir effekten mot de mörka, formstarka thujorna fantastisk, ljus, luftig blomning mot mörk, tung grönska. Vår lilla dalgång har också börjat klä sig i skimrande ljusgrönt och här och var mellan trädens stammar lyser det vitt av tusentals vitsippor.

vårblomÄntligen färg! De små skira blommorna från den röda sockblomman gör sig fint bland narcisser och muscari.

taxusplatånNu kan man redan ana hur fint det kommer att bli med blommande träd som ramar in den lilla uteplatsen! Man får bara lägga på några meter i tanken…

gräsklipparenVår robotgräsklippare har väckts ur sin vintervila och man kan sannerligen säga att han jobbat på de senaste dagarna! Gräset har blivit en lugn, grön form mot allt det spretigt färgglada!

rostervyÄven på Rosenterrassen blommar det för fullt! Massor av tulpaner har dykt upp de senaste dagarna.

tulipamotljusEn ny favorit, triumftulpanen `Hemisphere´. I fullt solljus är den utslagen som en näckros och den fina ådringen på kronbladen varierar mellan mörkt purpurrött till ljusaste rosa.

tulipaslutenPå kvällen fäller de ihop sitt lilla parasoll, men är inte mindre vackra för det!

rostersittgruppTänk att kunna äta påskfrukost ute och det är faktiskt varmt! Hela helgen har vi haft första parkett under våra frukostar för att se det fortgående action-dramat om vem som skall få holken längst bort i hörnet på Rosenterrassen. Det senaste var att en talgoxe barrikaderade sig i holkhålet medan en pilfink försökte flyga in med näbben full av bomaterial. Kanske blir det ”talgfinkar” som kommer kläckas i denna ytterst åtråvärda holk…!

lyktaOch kvällarna! Middagar ute under stjärnorna! Äntligen kan man leva trädgårdsliv igen! /R

 

 

Annonser

One thought on “Blommor överallt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s