Vallmotider!

virrvarrvallmoRinglande, vridande lyfter de sina tunga, ludna knopphuvuden mot himlen och öppnar sina röda gap. Höljet faller och ut kommer en explosion av knallrött, skrynkligt siden!

vallmoDet går inte att motstå! Så mycket dramatik, så mycket härlig färg!

vasolyktaOch jag kan plocka hur många jag vill! När vi kom hit fanns det massor av dessa perenna vallmoplantor långt in i syrenhäcken, men eftersom de stod så mörkt blev det bara blad och inga blommor. Vi grävde helt enkelt upp ett gäng och satte dem soligare och nu har de verkligen etablerat sig!

vasoväxthusBlommorna är helt ljuvliga och sänker man ner stjälkändarna i lite kokande vatten i ca 30 sekunder innan de ställs i vasen håller de ganska länge som snittblommor. Men var säker på var du vill ha dem i dina rabatter för väl etablerade är de svåra att bli av med!

sgrillarEfter blomningen vissnar denna vallmo ner fullständigt, inte ens bladen blir kvar, så det kan vara bra att ge dem ett sällskap som kan ta över när de gjort sitt.

gdedijonI morse hittade jag en annan primadonna som plötsligt behagat visa sig! Rosen `Gloire de Dijon´ har haft en tråkig ovana att frysa ner till botten varje år och sedan inte blomma före augusti. Men i år efter noggrann vintertäckning och en mild vinter är den plötsligt igång redan i slutet av maj! Som sagt: Högtiderna avlöser varandra! /R

 

Annonser

4 thoughts on “Vallmotider!

  1. Blir bedårad varje gång jag tittar in här! Hurra för trädgården i Mute och de Mästerliga Trädgårdmästarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s