Nu i Köksträdgården!

vyperennlistEftersom växthuset tagit nästan all vår uppmärksamhet denna vår har odlingen i Köksträdgården halkat lite på efterkälken och bäddarna är fortfarande ganska kala. Men perennlisten som anlades förra året har verkligen tagit sig fint och är nu den frodiga tidiga grönska som behövs!

näraperennlistAllium trängs med frösådda aklejor, stjärnflockor, silverax och jättedaggkåpa.

vyperennlist2I den här rabatten har ogräset inte en chans att ta sig in!

vyöstMot den östra muren har papegojtulpanen `Estelle Rijnveld´ varit helt fantastiskt fin och medan den nu snart har blommat över, börjar jordgubbar och smulgubbar under den att blomma istället.

kupaUnder dessa varma härliga dagar behövs ingen extra värme, men för att driva på squash och pumpor lite extra får de bo i glaskupor under natten…

bönstödÄrt- och bönstöd är på plats och de små groddarna är på väg upp!

 

bevattningVåra försök med olika bevattningstekniker fortsätter och vi kan väl nu konstatera att för direktsådder är denna dysbevattning helt klart att föredra! Med uppdragna plantor (tex squash, gurka och majs) som sätts ut på plats fungerar det däremot bättre med droppslang.

dysaEn liten dysa ”in action”. Den håller faktiskt vinkeln riktigt bra!

perennlisthelaframifrånKöksträdgården fick sig verkligen ett lyft med den lilla frodigt gröna rabatten! Det är ju trots allt det stenigaste och mest ”konstlade” rummet vi har! Nu har gruset, stenen och de raka raderna fått en behövlig kontrast och som alltid med kontraster så framhäver de varandra! /R

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s