Inredning i Växthuset!

vykorDags för en liten växthusrapport igen! Under de gångna veckorna har vi fixat med innerväggar, målning och fönsterbrädor!

skivorsydHmmm…man tager vad man haver! Eftersom vi har flera byggen på gång samtidigt har vi använt vad som blivit över i virkesväg till innerväggarna. Men innan dessa träskivor skruvades upp har en duk som skall stoppa vind samt isolering petats in mot ytterväggarna.

skivorofönsterbrädavästHär har även en fönsterbräda kommit upp till vänster i bilden.

vitinnanpapperEfter mycket sågande och skruvande var det så dags för målning. Fönsterbrädorna betsade vi mörkbruna och väggarna målades vita. Under fönsterbrädorna skall vi på sikt bygga hyllor där såbrätten, krukor och annat skall kunna förvaras enkelt och lättillgängligt. Men under sydfönstret som ju är lite mer i blickfånget behövs det lite mer färg!

papperfärdigtDetta fina papper är ett kärt minne från Florens och nu har det äntligen fått en plats! Jag har penslat på tapetlim på baksidan och helt enkelt tapetserat upp det under fönstret.

pensellackFör att det skall hålla bättre lackar jag det också på utsidan. Här skall nog också bli ett hyllplan på sikt, men kanske med lite mer ”myssaker”, böcker, lyktor, tekannor och annat…

öppnadörrar

fasadåskmoln

Som jag har drömt om att se växtlighet innanför fönstren!

vyöstklartHärligt att inte allt längre behöver stå på golvet! Visst är det vackert med de blommande vresrosorna utanför?!

vyvästklartDet saknas fortfarande lite hyllor och lister, men nu kan man i alla fall använda Växthuset ordentligt!

vymiddagVäxthuset har nu verkligen tagit vårt trädgårdsliv till en helt ny nivå! Vi kan äta middag i kvällssolen nere i Köksträdgården och om kvällen sedan blir kylig är det bara att ta med sig stol och bord in i Växthuset och fortsätta njuta där! Enda nackdelen är att vi har svårt att gå in och lägga oss om kvällarna! /R

 

Annonser

8 thoughts on “Inredning i Växthuset!

 1. Det kan jag förstå . Jag menar att dra ut på dessa ljusa kvällar sittandes i ett vackert växthus med utsikt. Det är det inte alla som har.
  Luna

 2. Det är bara till att lyckönska till detta fina ”uthus”…som inte bara är för växter. Undrar om jag skulle kunna fixa ett litet, litet krypin alldeles själv? Det ska jag fundera på medan jag gottar mej i era bilder =)

 3. Vilket enormt arbete ni lägger ner och växthuset/orangeri blir ju också nåt alldeles extra. Bra tips att lacka ovanpå tapeten. Varför inte bygga ett utesovrum också, så slipper ni gå in 🙂
  Första besöket hos på er blogg, men jag känner ju igen trädgården från media, så det var roligt att ”ramla in” här och få titta runt ordentligt.
  Saknar dock uppgifter om landskap eller närmaste ort, odlingszon.
  Ha det fint
  Anette

  • Hej Anette och tack för de fina kommentarerna om både växthus och trädgård! Trädgårdens klimat rör sig troligen mellan zon 1 på de bästa ställena till zon 3 där det är som kyligast. Landskapet är Halland och närmaste ort Varberg. Under fliken ”om trädgården” hittar man lite mer info om trädgården och dess omgivningar.
   /Staffan

 4. Vi har börjar lite smått i väntan på nya byggregler o jag längtar så att få sitt i sista värmen för dagen inne i växthuset utan en massa mygg och bara myyyyyysa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s