Förtrollande junimorgon

IMG_3745

I brytpunkten mellan dag och natt, eller natt och dag händer det magiska ting i trädgården. Man kan vakna tidigt, gnugga sig i ögonen och morgontrött kika ut genom fönstret. Är man tillräckligt vaken så inser man att det faktiskt inte är någon drömbild man ser därute utan verklighetens trädgård!

växthusetMen vilken verklighet? Är detta verkligen vår trädgård? Tröttheten är som bortblåst och man rafsar hastigt på sig något, hoppar i ett par skor och ger sig ut i sagovärlden utanför.

taxusbersånLätta dimslöjor ligger över dalen och trädgården och de gör luften så påtaglig, tung och full av dofter! De första solstrålarna silas genom alla dessa vattendroppar och det glittrar och glänser överallt, skuggor och ljusstrimmor kommer och går.

verbascumFormer och färger ser så annorlunda ut, vem vet om det är kungsljusen jag ser eller några mindre monster med långa halsar…

kryddtervyöstSolen är över skogskammen i öster nu och mötet mellan natt och dag är på sin höjdpunkt! Dimman och daggen lyser ikapp och skuggorna jagas undan.

digitalisobänkBuxbomsterrassen dröjer kvar längst i nattskuggan, gömd bakom bigarråträdets mäktiga krona, men snart är det morgon även här.

buxentreHär är tungt av dofter! Nattvioler blandas med doftschersmin.

vyrosterNatten drar sig undan, morgonen kommer i dess ställe och vi är så glada över att ha fått vara med och uppleva detta magiska ögonblick. Nu tränger dagen på med allt vad det innebär och man kommer knappt ha tid att tänka för det finns så mycket som skall hinnas med!

digitalisrosterMen den kommer att finnas där igen, den förtrollade trädgården, varje gång som natt övergår i dag, det känns underbart att veta. Himlen är nu klar, som rentvättad av morgondimman och solen har torkat upp de sista resterna av daggen. Det kommer att bli en varm dag! /R

16 tankar på “Förtrollande junimorgon

 1. Åh så vackra bilder! den med kungsljusen var riktigt förtrollande. Kul att se att vi har likadan kombo med laxrosa jättevallmo, kantnepeta och allium. Den är lite svår men tycker att den blir vacker med de kalla lila färgerna.

 2. Ibland undrar jag hur mycket vackert man orkar med. Själen blir liksom överfylld. Kanske är det då man gråter en skvätt av lycka. Tror nästan att ni måste göra det ibland =)

 3. Så otroligt vackert!
  En liten fråga 😉 De vackra urnan som syns på en av bilderna var kommer den ifrån? Den som är som en gammaldags järnframställning men i betong och helt utan krusiduller 😉
  Med vänlig hälsning, Estella

  • Tusen tack! Är lite osäker på vilken urna du menar men alla våra krukor och urnor har inköpts under många år och är från en mängd olika ställen, så jag kan tyvärr inte svara exakt på varifrån den kommer…
   Man får aldrig försumma ett tillfälle att jaga trädgårdsfynd på plantskolor och loppisar! 🙂
   /Rebecca

   • Thank you so much for your quick reply, Rebecca! It’s much appreciated.
    Do you also know the sort-name of the Stachys byzantina shown in that picture?
    Have a nice evening.
    KR, Birgitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s