Verandabygge på Utsiktsterrassen!

rrolarVi fortsätter att lägga bitar i vårt trädgårdspussel! Utsiktsterrassen har ju länge varit en irriterande ofärdig yta som dessutom ligger ganska centralt i trädgården, precis i ögonhöjd när man står i Trädgårdsköket. Förra hösten började vi bygget av en veranda här som skall bli den där efterlängtade slussen mellan inne och ute! Vi hann mura grunden och lägga taket då, nu är det dags för resten!

målatGrus fylldes upp i våras i den murade ramen och för att undvika ”grottkänslan” har vi målat alltsammans vitt, både tak, stolpar och väggar. En ljus och luftig veranda som släpper in så mycket ljus som möjligt till rummet innanför och som känns svalkande att sitta på har varit vårt mål.

utbyggmålasVi passade också på att måla väggen runt hörnet, ÄNTLIGEN!! Att måla på puts är lite omständigt, först målar man på en grundfärg som har den tråkiga egenskapen att den inte syns alls och när denna väl har torkat är det dags för täckfärgen. Men fint blir det!

någrastenarNär allt väl är målat är det dags för sten. Vi har valt en något ockrafärgad betongsten för att ge lite värme åt vår ljusa veranda.

stenläggpåbörjadväxthusibakgHär ser man gräsytorna nedanför på terrassen och Växthuset längst ner i Köksträdgården! Vi skall få de båda trädgårdsbyggnaderna att prata lite mer med varandra genom att måla Verandan i samma färger som Växthuset.

stenläggpågårVisst blir det fint med det oregelbundna mönstret! Det ger lite mer liv åt golvet tycker vi…Plattorna är ganska tjocka, 6cm, men de går bra att såga med vinkelslipen om man sågar ett spår från två håll.

vyveranda Halva stenläggningen gjord!

stenläggningklarrosorNär stenläggningen var färdig den kvällen kunde vi, visserligen trötta och med armar som orangutanger, sjunka ner i soffan på vår alldeles egna Veranda! Vilken lyx! Ett trädgårdsrum med tak! Resten av kvällen ägnades åt pekande och diskuterande om hur verandaräcket skall utformas… Fortsättning följer! /R

Annonser

9 thoughts on “Verandabygge på Utsiktsterrassen!

  1. Så snyggt ! Jag kan tänka mig att ni kommer att sitta där flera kvällar och filosofera över nästa projekt i trädgården och jag kommer att nyfiket följa er på bloggen 🙂

  2. Så snyggt, inte minst kombinationen av olika storlek på golvstenarna, gillar verkligen att ni tänker på sådana detaljer. Ser fram emot att se vad det blir för räcke. Önskar er en fin midsommar!
    Kristina

  3. Kan inte annat än instämma i alla snygghetskommentarer. Tänk om vi kunde få en sån fin veranda på vår asfaltsgård! Ni är förkrossande inspirerande och duktiga
    tycker Faster P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s